H.K.H. Kronprinsessen er tilstede på Speidertinget i Lillestrøm

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen
H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Åpningen av Speidertinget skjer fredag 11. november. Her vil Kronprinsessen dele ut Flammen, er ny utmerkelse i Norges Speideforbund.

Publisert 04.11.2022

Speiderbevegelsen er godt over hundre år gammel. Siden 1907 har ledere utviklet unge mennesker og latt dem lære, mestre og få ansvar. Speidere finnes i 200 land, og er verdens største barne- og ungdomsbevegelse. 

Speidertinget er Norges speiderforbunds øverste myndighet, og ordinære møter i Speidertinget arrangeres annethvert år. Tinget består av Speiderstyret, kretsledere og korpsledere, valgte representanter for kretser og korps og to ansattrepresentanter.  

I år det det første gang utmerkelsen «Flammen» skal deles ut. Flammen er en ny utmerkelse i Norges speiderforbund.  

Flammen er Norges speiderforbunds utmerkelse til aktive rovere og unge ledere som har vist et brennende engasjement og har gjort en stor innsats for speidersaken.  

Flammen skal være en anerkjennelse og motivasjon til å fortsette å gjøre en positiv forskjell.  

- Vi synes det er veldig hyggelig at H.K.H. Kronprinsessen vil være sammen med oss og dele ut hedersprisen «Flammen» sier generalsekretær Stine Schultz Heireng. 

Akkreditering:

Presse som ønsker å dekke Kronprinsessen besøk, må søke om akkreditering til Statsforvalteren ved Kari Øyen Gay innen onsdag 9. november kl. 12:00 kari@statsforvalteren.no   

Akkreditert presse vil få tilsendt presseprogram. 

Fremmøte kl. 14:45

Quality Hotel Olavsgaard, 
Hvamstubben 11, 2013 Skjetten 

Kontaktpersoner: