Ny fylkeslege i Oslo og Viken

Anne Hilde Crowo (59) fra Lier har takket ja til stillingen som fylkeslege og leder for helseavdelingen hos Statsforvalteren. Avdelingen er ansvarlig for å gjennomføre statlig helse- og omsorgspolitikk og ivareta innbyggerens rettssikkerhet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.02.2022

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven som fylkeslege i Oslo og Viken. Jeg motiveres av det viktige samfunnsoppdraget det er å få mulighet til å påvirke som fylkeslege og som leder av helseavdelingen. Det er viktig at alle innbyggere skal ha mulighet til gode og likeverdige helsetjenester. Dette perspektivet har jeg hatt med meg i alle mine tidligere roller, sier Crowo.

Anne Hilde Crowo kommer fra stillingen som kommunalsjef for Helsetjenester i Drammen kommune. Hun har blant annet vært med å bygge opp organisasjonen Helsetjenester i Nye Drammen. Hun har også bakgrunn som kommuneoverlege i Øvre og Nedre Eiker og hun har 25 års erfaring som fastlege. Hun har vært lektor ved Universitetet i Oslo og praksiskonsulent ved Drammen sykehus. Hun er utdannet lege fra Universitetet i Oslo og München og har autorisasjon som spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin.

Crowo tiltrer i stillingen etter Marianne Skjerven-Martinsen som var fylkeslege fra juli 2019 og ut oktober 2021. Helga Arianson fungerer som konstituert fylkeslege til Crowo tiltrer 1. april.

Helseavdelingen hos Statsforvalteren i Oslo og Viken er landets største med med127 medarbeidere. Avdelingen behandler blant annet klagesaker og fører tilsyn med sykehus, institusjoner og kommunehelsetjenestene. Avdelingen har hovedkontor i Moss og har også kontorer i Oslo og Drammen.

Vi ønsker Anne Hilde Crowo velkommen som regionens nye fylkeslege!