Høstens villreinjakt på Hardangervidda er utvidet

Foto: Anders Mossing.

Villreinjakta på Hardangervidda sør for riksvei 7 er utvidet både før og etter ordinær jakttid. Årets jakt starter 10. august og avsluttes 7. oktober.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.06.2021

I september 2020 ble det påvist skrantesjuke (CWD) også på Hardangervidda. I etterkant har Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) gitt en vurdering av situasjonen og handlingsrommet for framtidige forvaltningsstrategier (VKM-rapport 2021:01) og Miljødirektoratet og Mattilsynet har utarbeidet Mål, strategi og tiltak for håndtering av sjukdommen i Norge. På bakgrunn av dette har regjeringen besluttet videre tiltak i bekjempelsen av skrantesjuken.

Et av tiltakene er å redusere både bestanden og andelen voksen bukk. Villreinnemnda for Hardangerviddaområdet har i tråd med dette satt årets kvote til 8 000 kort (50 % valgfritt dyr og 50 % voksen bukk). Samtidig kan det felles en kalv per fellingstillatelse.

For best mulig måloppnåelse har Miljødirektoratet fastsatt tidligere jaktstart i Hardangervidda villreinområde sør for riksveg 7 og Villreinnemnda for Hardangerviddaområdet har utvidet jakta med sju dager i etterkant av ordinær jakttid.

Høstens jakttid på villrein i Hardangervidda villreinområde sør for riksvei 7 er 10. august – 7. oktober.