Oslo og Viken satser på økologisk vekst

Statsforvalteren har lansert en felles handlingsplan for økt økologisk produksjon, omsetning og forbruk for Oslo og Viken
Statsforvalteren har lansert en felles handlingsplan for økt økologisk produksjon, omsetning og forbruk for Oslo og Viken Foto: Skjermdump.

Økt etterspørsel bør dekkes av norske, regionalt produserte produkter! Det er én av målsetningene i handlingsplanen, som omfatter hele verdikjeden for økologisk mat. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.12.2022

I september lanserte Statsforvalteren en felles handlingsplan for økt økologisk produksjon, omsetning og forbruk for Oslo og Viken. Planen beskriver og spisser satsingen på norsk, økologisk produksjon, omsetning og salg av regionale, økologiske produkter fra landbruket og gjelder for perioden 2022 - 2026.  

Dette er et veiledende beslutningsdokument for RT- og RK-midlene (regionale tilskuddsmidler til landbruket) og investeringsmidlene til Innovasjon Norge regionalt. Handlingsplanen vil også være en veileder og en orienteringsramme til inspirasjon for alle aktørene som har deltatt i prosessen, i deres eget arbeid med å fremme økologisk produksjon, omsetning og forbruk i Oslo og Viken. 

Les mer og last ned handlingsplanen på nettsiden vår om økologisk landbruk.  


Denne saken er hentet fra Fylkesnytt fra Oslo og Viken 2/2022. Les mer om aktuelle satsinger og prosjekter som vi jobber med, og som vi ønsker å trekke fram fra landbruket i vår region.