Nedre Skinnes Gård i Krødsherad vant bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Viken for 2021

Statsforvalteren i Oslo og Viken gratulerer Live og Kristoffer Svalastog Skinnes med prisen, som de får for sin allsidige drift, innovasjonsevne og fokus på bærekraft.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 28.10.2021

Ekteparet ser muligheter og utnytter alle gårdens ressurser og tar hele verdikjeden selv.  De produserer økologisk saue- og svinekjøtt, urkorn, bringebær og skinn. I tillegg driver de med grønt reiseliv, med unike overnattings- og aktivitetsmuligheter. Bærekraft og dyrevelferd går igjen i drifta. 

- Vinneren har fokus på bærekraft, er fremoverlente og ser hele tiden etter nye muligheter. De skaper omsetning av kortreiste produkter og knytter tettere bånd mellom landbruket og resten av samfunnet. Det er også tatt i bruk nye og bærekraftige dyrkingsprinsipper for å øke karbonlagringen, bedre jordhelsen og redusere bruk av kjemiske og fossile innsatsmidler, sier juryleder og regiondirektør i Innovasjon Norge for Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen.

Les hele saken hos Innovasjon Norge

Prisen ble delt ut den 25. oktober av en jury bestående av representanter fra Bondelaget, Bonde- og Småbrukarlaget, Viken fylkeskommune, Innovasjon Norge Oslo og Viken og Statsforvalteren i Oslo og Viken.

 

Kontaktpersoner