Webinarserie om jordhelse - kompost og jordbiologi

Dato:
9. februar 2022 11.00 - 13.00
Sted:
Webinar i Teams
Arrangør:
Landbruksavdelingen
Målgruppe:
Interesserte i kompost og jordbiologi
En enkel spadeprøve på jordet kan gi deg svar på om jorda trives.
En enkel spadeprøve på jordet kan gi deg svar på om jorda trives. Foto: Per R. Hauge, Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Har du lyst til å lære mer om det å lage god kompost og gjenoppbygging av jordhelse? Da bør du melde deg på webinarene vi holder nå i februar!

Publisert 27.01.2022

Velkommen til fortsettelsen av Statsforvalteren i Oslo og Viken sin webinarserie om kompost og jordbiologi.

  • Onsdag 9. februar, 11:00 - 13:00: «Kompost og jordbiologi. Om å lage god kompost og gjenoppbygging av jordhelse» – v/ Øystein Haugerud
  • Torsdag 17. februar, 12:00 - 13:30: «Kompost og jordhelse, en praktisk tilnærming til grønnsaksproduksjon» - v/ Anne Lene Malmer

 

Opptak av webinaret 9.februar

Gikk du glipp av, eller vil repetere litt av webinaret med Øystein Haugerud? Da kan du se det her.

 

 

Om foredragsholderne

Øystein Haugerud 

«Øystein i kjent positur for mange i landbruket».
«Øystein i kjent positur for mange i landbruket». Foto: Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Tidligere fylkesagronom i Buskerud og prosjektleder for foregangsfylke Levende matjord. - «Det er viktig at vi nærer og tar vare på matjorda som en levende organisme som hele tida må stelles, akkurat som kua på båsen. Bonden burde vandre over jordet, se, lukte og ta på jorda, som en god husdyrbruker gjør det: se at dyra trives og er i farta, sånn er det med jorda og vekstene også. En må lære seg hvordan denne organismen fungerer og hvordan den skal bearbeides og stelles. Fordi den skal kunne gi oss og kommende generasjoner sunn og nok mat, så langt vi greier å se framover», sier han.

Anne Lene Malmer

Anne Lene Malmer, viser effekt av fangvekst på jordstruktur i grønnsaksareal, Miljødagene i Lier og Hole 2019, Ila i Lier.
Anne Lene Malmer, viser effekt av fangvekst på jordstruktur i grønnsaksareal, Miljødagene i Lier og Hole 2019, Ila i Lier. Foto: Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Hun kom fra stillingen som rådgiver i Norsk Landbruksrådgivning Viken til Hørthe Gård i Lier og har blant annet ansvar for jord- og plantehelse, samt produktkvalitet. - «Grunnlaget for best mulig avling ligger i det å få opp aktiviteten i jorda. Våre husdyr er under bakken, og er en rik biologisk aktivitet vi kan dra nytte av. Bakterier, sopp og smådyr utvikler jorda for oss. Vi må fore de godt med organisk materiale og riktig næring og la de få arbeidsro. Når vi setter opp kulturen legger vi gjerne en stripe med eng imellom, for at bier skal bidra til pollinering og nyttige rovdyr som gulløyer og løpebiller skal trives og holde skadedyr i sjakk, forklarer hun.

Dato:
9. februar 2022 11.00 - 13.00
Sted:
Webinar i Teams
Arrangør:
Landbruksavdelingen
Målgruppe:
Interesserte i kompost og jordbiologi