Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring ved Lindøya i Oslo kommune

Høringsfrist:
6. september 2022

Ruter AS har søkt Statsforvalteren om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i form av peling, ved Lindøya i Oslo kommune.

Publisert 08.08.2022

Sammendrag av søknaden

Ruter AS planlegger å renovere bryggeanlegget ved Lindøya for å kunne ta imot de nye el-fergene som skal settes i drift. I forbindelse med renoveringen skal det eksisterende bryggeanlegget rives og erstattes med et nytt. Det skal bores ned 21 stålkjernepeler og 12 skråpeler for å støtte opp bryggen. Arbeidene skal foregå fra lekter. Peling er definert som mudring, jf. forurensningsforskriften § 22-2 bokstav d. Det er estimert at pelearbeidene ved Lindøya vil berøre ca. 30 m3 sediment over et areal på inntil 500 m2. Det skal benyttes siltgardin for å redusere spredning av oppvirvlede partikler. Borekaks som genereres i forbindelse med boring av pelene skal leveres til godkjent mottak. Ruter AS ønsker å gjennomføre tiltaket i tidsrommet 10. oktober 2022 til 19. juni 2023.

Statsforvalteren er rett forurensningsmyndighet til å behandle søknad om tillatelse til mudring i sjø, jf. rundskriv T-3/12.

Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken innen 6. september 2022. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2022/21125.

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.

Høringsfrist:
6. september 2022

Kontaktpersoner

Dokumenter