Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til etablering av behandlingsanlegg for kasserte kjøretøy – Bil1din AS, Røyken Næringspark i Asker kommune

Høringsfrist:
16. september 2022 23.59

Statsforvalteren i Oslo og Viken har 8. juli 2022 mottatt søknad fra Bil1din AS om tillatelse til å etablere et behandlingsanlegg for kasserte kjøretøy i Johan Follestads vei 19, gbnr. 255/181, i Asker kommune.

Publisert 17.08.2022

Sammendrag av søknaden

Anlegget vil ha kapasitet til å behandle 3000 kjøretøy per år. I tillegg til sanering av kjøretøy, skal bedriften demontere og videreselge brukte bildeler.

Sanering av kjøretøy og demontering og vask av bildeler skal utføres innendørs. Hallen skal utstyres med sandfang/slukrenner, og eventuell avrenning ledes til oljeutskiller tilkoblet kommunalt spillvannsnett.

Kjøretøy skal lagres i grenreoler på asfaltert område på vestsiden av bygget i påvente av behandling. Det vil lagres opp til ca. 200 biler på det meste. Dersom det er fare for avrenning fra kjøretøy, skal disse lagres på støpt betongdekke på østsiden av bygget. Også ferdigsanerte kjøretøy, opptil 50 stykker, skal lagres på dette betongdekket fram til uttransport. Avrenning fra dette området skal ledes til sandfang og oljeutskiller tilkoblet kommunalt spillvannsnett.

Bedriften opplyser at ettersom tilnærmet all behandling foregår innendørs, vil det være minimalt med støy fra virksomheten. Det skal ikke utføres pressing av kjøretøy på anlegget.

Eiendommen er regulert til forretning/industri.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Bil1din AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 16. september 2022. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2022/21763».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høringsfrist:
16. september 2022 23.59