Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i Skjebergkilen i Sarpsborg kommune

Høringsfrist:
7. juni 2022

Sarpsborg Baatforening har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i forbindelse med fjerning av to betongbrygger i Skjerbergkilen, i Sarpsborg kommune.

Publisert 10.05.2022

Søknad

Sarpsborg Baatforening har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i forbindelse med fjerning av betongbrygger i Skjerbergkilen (gbnr. 1107/68), i Sarpsborg kommune. To eksisterende bunnfaste betongbrygger skal fjernes og erstattes med nye flytebrygger av betong. Videre skal en tredje eksisterende flytebrygge flyttes inn mot den steinsatte strandkanten i nord av tiltaksområdet, og kun ha utriggere på sørsiden. Der denne brygga ligger nå, skal det monteres en ny flytebrygge av betong, av samme typen som de som skal erstatte de bunnfaste betongbryggene.

Det er gjennomført en kartlegging av marint naturmangfold, samt en konsekvensvurdering av planene om utskifting av bryggene innerst i Skjebergkilen. Betongbryggene ligger midt i en ålegraseng. Søker opplyser om at det skal benyttes avbøtende tiltak for å redusere påvirkningen av tiltaket på ålegrasengen.

Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken innen
7. juni 2022. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2022/12324.

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.

Høringsfrist:
7. juni 2022

Kontaktpersoner

Dokumenter