Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til lagring av miljøsanerte biler – Østfold Bildemontering AS, Bjørnstadmyra i Sarpsborg kommune

Høringsfrist:
28. mars 2022 23.59

Statsforvalteren i Oslo og Viken har 24. november 2021 mottatt søknad fra Østfold Bildemontering AS om tillatelse til å øke lagerkapasiteten for miljøsanerte biler på Bjørnstadmyra i Sarpsborg kommune.

Publisert 28.02.2022

Bakgrunn

Østfold Bildemontering AS har tillatelse datert 25. juni 2015 etter forurensningsloven til drift av behandlingsanlegg for demontering av deler fra kasserte kjøretøy. Virksomheten søker nå om å øke lagerkapasiteten for biler som er miljøsanert. 

Sammendrag av søknaden

Østfold Bildemontering AS søker om tillatelse til å øke lagringskapasitet for sanerte biler fra 200 til 500 stykker. Det totale antallet kjøretøy som mottas ved anlegget i løpet av et år er uendret. 

Behov for økt lagerkapasitet skyldes at Østfold Bildemontering AS mottar langt flere biler som er innløst av forsikringsselskaper sammenlignet med tidligere. Bilene er av nyere årgang, og skal benyttes som delebiler i et pilotprosjekt som Østfold Bildemontering AS gjennomfører sammen med flere forsikringsselskaper. Hensikten er å øke andelen av brukte bildeler ved utbedring av skade på nyere biler. Bedriften vurderer at det ikke er hensiktsmessig å demontere alle bilene de mottar, og ønsker derfor å lagre bilene på naboeiendom etter at bilene er miljøsanert. Naboeiendommen har adresse Ringtunveien 12, er regulert til industriformål og har gårds- og bruksnummer 2048/87 og 2047/173.

På eiendommen med gbnr. 2048/87 skal det også settes opp en ny lagerbygning. I tilknytning til lageret skal det etableres fast dekke for lagring av biler for videretransport. Ved behov kan det også være aktuelt å lagre usanerte biler i denne bygningen. Usanerte biler vil da lagres under tak og på fast dekke tilknyttet oljeutskiller. Det skal ikke presses biler på plassen.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Østfold Bildemontering AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 28. mars 2022. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2021/35238».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

 

Høringsfrist:
28. mars 2022 23.59