Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i Åstaddammen i Asker kommune

Høringsfrist:
5. november 2021

Asker kommune har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i Åstaddammen i Asker kommune.

Publisert 08.10.2021

Søknad

Åstaddammen ble etablert rundt århundreskiftet 1900 av eieren av Åstad gård. Dammen ble anlagt som lystdam og ble brukt av befolkningen til fisking om sommeren og skøytebane om vinteren. Jernbaneverket har tidligere utbedret dammen, men i dag står dammen i fare for å tørke ut som følge av liten vannføring. Asker kommune ønsker å reetablere Åstaddammen slik den var for 100 år siden. Det søkes derfor om tillatelse til mudring for å øke dybden i dammen og sikre et vannspeil også i tørre perioder. Begrunnelsen for søknaden er knyttet til dammens historiske betydning lokalt, samt dens verdi som rekreasjonsområde.

Asker kommune søker om å mudre inntil 4080 m3 innenfor et areal på opptil 4200 m2. Planlagt mudringsdybde er ca. 2 meter. Overskuddsmassene leveres til godkjent mottak. Sedimentene i tiltaksområdet består hovedsakelig av silt med noe innslag av sand. For å redusere partikkelspredning nedover vassdraget vil tiltaket gjennomføres når vannstanden i dammen er lav. Det vurderes også å etablere siltgardin ved enden av tiltaksområdet. Tiltaket ønskes gjennomført så snart som mulig.

Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken innen 5. november 2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2021/16957.

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.

Høringsfrist:
5. november 2021

Kontaktpersoner

Dokumenter