Søknad om tillatelse til mudring i sjø ved Kambo i Moss, og dumping av masser ved Midtre Sletter

Høringsfrist:
14. mai 2021

Søknad fra Kambo Båtforening om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved Kambo i Moss, og dumping av masser ved Midtre Sletter i Råde kommune.

Publisert 14.04.2021

Sammendrag av søknad

Kambo Båtforening har søkt om tillatelse til å mudre 1500 m3 ± 150 m3 innenfor et område på 1500 m2 ± 150 m2 for å vedlikeholde felles båtanlegg i Moss kommune. Det er planlagt å mudre 1 meter ned i sedimentet med gravemaskin. Det er tatt tre sedimentprøver fra området, som viser tilstandsklasse IV (dårlig) for PCB_7 og antracen i områdene innerst og ytterst i Kambobukta. I området i midten er det funnet tilstandsklasse I (svært god) for alle stoffer. Massene fra områdene innerst og ytterst er planlagt å sende til godkjent mottak, mens muddermassene fra området i midten er planlagt å dumpe i sjø. Det søkes derfor i tillegg om tillatelse til å dumpe de mudrede massene ved Midtre Sletter i Råde kommune. 

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i sin helhet i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 14.05.2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med «høringsuttalelse i sak 2021/8716».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.