Søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved Strømstangveien i Bærum kommune

Høringsfrist:
30. april 2021

Statsforvalteren i Oslo og Viken mottok den 17.03.2021 søknad fra Bratås AS om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved et båtanlegg ved Strømstangveien i Bærum kommune

Publisert 26.03.2021

Sammendrag av søknad

Bråtas AS søker om mudring ved et båtanlegg i Bærum kommune. Tiltaksområdet er blitt mudret tidligere, men grunnet innsig fra sjø og tilrenning fra land, er det behov for at området mudres igjen. 

Sjøbunnen skal mudres ved graving og noe sprengning, for å få en jevn dybde på sjøbunnen. Det skal mudres ca. 300 m3 og mudringsdybden vil variere fra 0 m til 1 m slik at det blir en jevn dybde på totalt 1,5 m i området som det søkes om. Tiltaket vil utføres både fra fartøy og fra land. Som spredningsbegrensende tiltak skal det benyttes siltgardin. Tiltaket er ønsket utført i april, eller snarest mulig.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i sin helhet i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 30.04.2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med «høringsuttalelse i sak 2021/9061».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høringsfrist:
30. april 2021