Søknad om utvidet tillatelse til utslipp fra Linnes avløpsanlegg i Lier kommune

Høringsfrist:
8. februar 2021

Lier kommune har søkt om oppdatert og utvidet tillatelse etter forurensningsloven og forurensningsforskriften for utslipp av renset avløpsvann fra Linnes avløpsanlegg. Tillatelsen inkluderer både renseanlegget og avløpsnettet som er tilknyttet.

Publisert 08.01.2021

Linnes renseanlegg er det største renseanlegget i Lier kommune og håndterer avløpsvannet fra husholdninger og næringsliv i Lier sør, og har utslipp til Drammenfjroden.

Ved tilsyn og rapportering har det blitt avdekket at Linnes renseanlegg har overskredet rammer i utslippstillatelse fra Statsforvalteren av 2002. Statsforvalteren har samtidig påpekt at kommunen sitt renseanlegg skal overholde sekundærrensekravet som er fastsatt i forurensningsforskriften kapittel 14, og at kommunen derfor må søke om en ny og oppdatert tillatelse i henhold til gjeldende drift og krav fastsatt i forskriften. Lier kommune har på denne bakgrunn søkt om utvidet tillatelse for Linnes avløpanlegg for inntil 70 000 pe (personekvivalenter) målt som BOF5.

Ettersom kommunen har vurdert at Linnes avløpsanlegg ikke skal utbygges, har kommunen derfor startet arbeid med detaljregulering av et nytt hovedrenseanlegg som erstatning for alle kommunens nåværende renseanlegg. Nytt hovedrenseanlegg skal etter kommunen sin fremdriftsplan står klart innen 2026. En oppdatert tilaltelse til Linnes avløpsanlegg vil gjelde inntil nytt hovedrenseanlegg står klart og har fått tillatelse fra Statsforvalteren.

For nærmere informasjon om Linnes avløpsanlegg vises det til søknaden fra Lier kommune. Du finner søknaden og tilleggsinformasjon sendt i forbindelse med denne, i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken 8. februar 2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Uttalelser må merkes med referanse 2019/15697.

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.