Søknad om tillatelse – Moelven Pellets – produksjon av trepellets i Ringerike kommune

Høringsfrist:
25. oktober 2020 23.30

Moelven Pellets AS søker Fylkesmannen om tillatelse etter forurensningsloven til drift av et anlegg for produksjon av trepellets på Hovlandsmoen industriområde i Sokna i Ringerike kommune.

Publisert 21.09.2020

Sammendrag av søknaden

Moelven Pellets AS søker om tillatelse til drift av et anlegg for produksjon av trepellets basert på sagspon og flis fra sagbruksvirksomhet, blant annet fra nabobedriften Moelven Soknabruket AS. Virksomheten vil motta energi til tørking og oppvarming i prosessen fra Moelven Soknabruket AS sitt forbrenningsanlegg for biobrensel. Bedriften vil ha en egen, biobrenselbasert hetvannskjel på 495 kW for damp til produksjonen. Virksomheten medfører utslipp til vann, utslipp til luft og støy.

Kondensvann fra tørking av flis og spon vil etter behandling på Moelven Pellets slippes til kommunalt ledningsnett. Utslippsvannet vil bl.a. inneholde oksygenforbrukende stoffer. Avrenning fra utendørs lager av råstoff i form av spon og flis vil renne sammen med avrenning fra Moelven Soknabruket sitt tømmerlager til Nordmobekken. Øvrig overflatevann fra fabrikkområdet ledes i rør mot et myrområde sør for Soknabruket.

Det vil være utslipp til luft av støv fra flere deler av pelletsproduksjonen.

Støyutredning er vedlagt søknaden. Moelven Pellets AS søker om noe lavere grenseverdier for støy enn det Moelven Soknabruket AS søker om, for å hensynta summen av støy fra bedriftene.

Vi gjør oppmerksom på at rapporter om støy og utslipp til vann er utarbeidet for Moelven Pellets AS og nabobedriften Moelven Soknabruket AS sammen.

Søknaden fra Moelven Pellets AS kan leses i menyen til høyre.

Fylkesmannen behandler søknader fra de to bedriftene Moelven Pellets AS (saksnr. 2019/48996) og Moelven Soknabruket AS (saksnr. 2019/5769), som ligger innenfor det samme området, parallelt, og begge søknadene sendes på høring samtidig. Høring av søknaden fra Moelven Soknabruket finner du her.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 25.10.2020. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, Postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse Saksnummer: 2019/48996

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.

 

Høringsfrist:
25. oktober 2020 23.30