Tilsynsmessig oppfølging med psykiater

På bakgrunn av en henvendelse vi har mottatt, har vi funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av en psykiater. Dette er den samme psykiateren vi fant grunn til videre tilsynsmessig oppfølging med i januar og som vi også har funnet grunnlag for å undersøke rekvireringspraksisen til.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 17.02.2023

Saken gjelder inntakssamtale med en pasient.

Vi har derfor sendt brev til psykiateren hvor vi ber om ytterligere opplysninger med frist 7. mars.

Videre saksgang vil avhenge av hvordan vi konkret vurderer opplysningene i saken. I hvilken grad vi vil se denne saken i sammenheng med de andre henvendelsene vi har funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av, vil også bero på en konkret vurdering.

Mottatte henvendelser vi ikke følger opp videre

I tillegg til de henvendelsene vi har funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av, har vi mottatt fem henvendelser som vi av ulike grunner ikke har funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av på nåværende tidspunkt.

Vi kommer ikke til å kommentere disse henvendelsene ytterligere.

Generelt om vår saksbehandling

Formålet med tilsyn er å bidra til forbedret fremtidig pasientsikkerhet og kvalitet. Hvis det har gått lang tid siden hendelsen, kan videre tilsynsmessig oppfølging være mindre egnet for å oppnå formålet. Når tidsfaktoren vurderes, har også sakens art og omfang betydning for vår vurdering. For alvorlige tillitssaker som er av en slik art at de oftest meldes i lang tid etter aktuelle hendelser vil tidsfaktoren kunne få mindre betydning.

Vi gjør alltid en konkret vurdering av om det er grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av alle henvendelser vi mottar. Der det er aktuelt gjør vi en vurdering av om henvendelser bør ses i sammenheng.

Det er også anledning for innbyggerne å ta kontakt med oss for å få veiledning knyttet til dette.