Vi har avsluttet tilsynssaken mot Valler sykehjem

Fylkesmannen har funnet at Bærum kommune ikke har lagt til rette for forsvarlig håndtering av utbruddet av Covid-19 ved Valler sykehjem i mars og april og at sykehjemmet dermed har brutt sin plikt til å organisere sin virksomhet forsvarlig.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.12.2020

Vi fant også at kommunen har brutt plikten til å tilrettelegge tjenestene slik at helsepersonell kan overholde sine lovpålagte plikter, ved å ikke sikre at de ansatte fikk tilstrekkelig opplæring og oppfølging.

Fylkesmannen har forståelse for at sykehjemmet stod i en vanskelig situasjon i starten av pandemien. Utbruddet medførte at mange ansatte måtte i karantene, et stort sykefravær og flere ledelseskifter. Parallelt var det hyppige endringer i føringene fra sentrale myndigheter. Vi vurderer likevel at kommunen ikke var forberedt på en slik måte som var å forvente, og det oppstod en svært krevende situasjon for institusjonen. Dette gjorde det nødvendig å velge mellom løsninger som ikke var gunstige.  

Avslutningsvis ønsker Fylkesmannen å bemerke at Bærum kommune og Valler sykehjem etter tilsynet har iverksatt flere tiltak for kvalitetsforbedring av tjenesten.

Dokumenter