Ny podkast: Barnet mitt har vedtak, men får ikke spesialundervisning

«Det virker!» er en podcast om spesialundervisning. Siste episode handler om hvordan en kan gå frem dersom disse rettighetene ikke blir oppfylt.

Publisert 14.03.2023

I podkasten møtes eksperter fra forskning og praksis for å snakke og diskutere problemstillinger innen spesialpedagogikk, alt sett i lys av personlige historier fra virkeligheten. Podkasten er produsert av SpedAims - Senter for spesialpedagogisk forskning og inkludering, som er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder, Nord Universitet, Universitetet i Oslo og Universitetet i Stavanger.

I episode syv deltar seksjonssjef Kjersti Utnes Borgaas fra Statsforvalteren i Oslo og Viken sammen Janaina Hartveit Lie, førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Universitetet i Agder. I episoden snakker de om elever som ikke har eller kan få tilfredsstillende utbytte av den ordinære opplæringen, har rett til spesialundervisning. Men hva gjør du når barnet ditt blir hengene etter i undervisningen og bekymringen din ikke blir tatt på alvor? Eller når skolen fatter et vedtak, men ikke gir spesialundervisning? Hvem kan du klage til, og hvordan går du frem for å klage?

Du kan lese saken og høre podcasten på UiO sine nettsider her.