Midler til etterutdanning for lærere og ledere i voksenopplæringen i 2022

Gjennom Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i voksenopplæringen blir det hvert år fordelt i overkant av 2 mill. kroner i Oslo og Viken til etterutdanning for lærere og ledere.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.12.2021

Tildelingen av årets midler gjøres gjennom et samarbeidsforum med deltakere fra voksenopplæringen. Frist for aktørene innen voksenopplæringen til å melde behov er 10. mai 2022.

Årlig forvalter statsforvalterne et tilskudd til etterutdanning for lærere og ledere i voksenopplæringen. Midlene som Direktorat for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir)stiller til disposisjon, skal bidra til økt kompetanse og kvalitet i voksenopplæringen. Med voksenopplæring mener vi her opplæring i norsk og samfunnskunnskap for nyankomne innvandrere, grunnskoleopplæring for voksne (inkludert FVO) og videregående opplæring for voksne.

Statsforvalteren vil lyse ut midlene i mars, og fristen for voksenopplæringen for å melde kompetansebehov er 10. mai 2022. Ved utlysningen vil det opplyses nærmere om retningslinjer og føringer for hvordan tilskuddsmidlene skal brukes, og prosess for å melde behov.

Samarbeidsforumet (SAF-VO) deltar i behandling og prioritering av behovsmeldingene som kommer fra sektoren. I samarbeidsforumet sitter representanter fra ulike voksenopplæringsnettverk, UH-sektor og representanter fra organisasjonene sammen med Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Vi oppfordrer til at det raskt tas kontakt med aktuelle universiteter og/eller høgskoler dersom det ønskes samarbeid med disse i forbindelse med kompetansehevingstiltaket. En oversikt over mulige universiteter og høgskoler finner du her: https://www.hvl.no/uh-nettverk-dekomp/dekomp-nettverket/. Ved å søke etter «Dekomp» på det enkelte universitet/høgskole kan du finne mer informasjon.

Vi oppfordrer til at informasjon om disse midlene spres til aktuelle kommuner/voksenopplæringssenter.


Tildelingen av midler finner sted i juni 2022.