Åpen dag på Abborhøgda

Det blir mange aktiviteter for store og små under arrangementet på Abborhøgda lørdag 5. oktober. Kom på besøk til dette skogfinnetorpet, ett av de seks kjerneområdene innenfor Utvalgt kulturlandskap på Finnskogen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.09.2019

Programmet starter kl. 13.00 med overrekkelse av eiendommen fra Statskog til Fortidsminneforeningen og markering av fredningen av kulturlandskapet. Ola H. Fjeldheim, generalsekretær i Fortidsminneforeningen, vil fortelle om planene for istandsetting og fremtidig bruk av dette unike stedet.

Det blir ytterligere aktiviteter på tunet frem til kl. 17.00. Magiske symboler, kulturinnslag, omvisning i de mange bygningene på tunet, foredrag om finnekultur,  en rekke aktiviteter for barn og demonstrasjon av håndverksteknikker. Det blir servert både kaffe og silpo, tradisjonsmat fra Finnskogen, i løpet av dagen.   

Du kan også delta på en organisert vandring fra Lebiko til Abborhøgda som starter kl. 11.00 og tar rundt to timer. Det vil bli organisert kjøring tilbake til Lebiko i etterkant av arrangementet. Se kart og flere praktiske opplysninger i lenken "Fottur Lebiko-Abborhøgda" på denne sida. 

Statskog, Riksantikvaren og Den Norske Turistforening står for arrangementet. Arrangementet støttes også av Fylkesmannen i Innlandet med midler fra Utvalgte kulturlandskap Finnskogen. 

Lokal kontaktperson: Lene Sætaberget, DNT Finnskogen og omegn tlf. 900 61 195. Se kart og flere praktiske opplysninger i lenkene på denne sida. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.