Digital kunnskapssamling om mulighetsrommet i Husleieloven for kommuner og Nav-kontor

Dato:
8. juni 2022 12.00 - 15.00
Sted:
Teams
Arrangør:
Bolig for velferd Innlandet i samarbeid med Nav Odal
Målgruppe:
Alle kommuner og Nav-kontor i Innlandet
Foto: Svein Holen / Svein Holen.

Kunnskapssamlingen har som mål å gi kommunene og Nav-ansatte økt kunnskap om lovverk og praksis knyttet til leie av private og kommunale boliger for vanskeligstilte.

 

 

Publisert 22.04.2022

Foredragsholdere er Leieboerforeningens jurist Yngve Gran Andersen, avdelingsleder bomiljø i Leieboerforeningen Anne-Rita Andal og Mari Løken.

Program for samlingen:

  • Velkommen og bakgrunnen for initiativet v/Bente N. Lindstad, Bolig for  Velferd Innlandet og Kamilla Olsen, Nav Odal
  • Husleieloven v/Yngve Gran Andersen. Han kommer innom følgende tema:

Husleieloven; Hvordan den er bygget opp, og hvordan den fungerer. Hvordan man selv kan bruke loven, også som ikke-jurist. 

Leie hytte som bolig; Går det an? Hvilke utfordringer er knyttet til det?

Lovlige utleieobjekter – hva er det? Finnes det ulovlige utleieobjekter? Ryddige forhold – hva er det?

Flere kontrakter når det er flere leietakere? Samboere?

Framleie – hva er det, og hvordan forholder man seg til dobbeltrollen som leietaker og som utleier?

Kort om § 11-1 og vanskeligstilte leietakere, herunder hvordan man best kan håndtere mislighold fra leietakere som ikke selv kan betale for kostnadene knyttet til misligholdet sitt.

  • Leieboermedvirkning v/Anne-Rita Andal, avdelingsleder bomiljø  

I den nye boligsosiale strategien Alle trenger et trygt hjem, er leiesektoren trukket fram som en av fire hovedstrategier. For at leie skal være et trygt alternativ, foreslår regjeringen blant annet medvirkning som verktøy. Leieboerforeningen vil presentere sin nye rapport Leieboermedvirkning, som er skrevet på oppdrag fra Kommunal- og distriktsdepartementet, og som er et ledd i arbeidet med den boligsosiale strategien. Hvilke rammer for medvirkning har leieboere i dag, og hvordan kan vi legge til rette for leieboermedvirkning i mindre kommuner? Svaret er ikke enkelt, men Leieboerforeningen har noen forslag.  I tillegg vil de snakke litt om leiemarkedet og boligpolitikken sett fra leieboerens ståsted.

  • Informasjon om samarbeidsprosjektet "Tryggere leieforhold for straffedømte" mellom Leieboerforeningen og Wayback v/Mari Løken

Prosjekt «Tryggere leieforhold for straffedømte» tar utgangspunkt i en bestemt og sårbar gruppe sin posisjon på boligmarkedet. Formålet er å lære mer om, og å styrke tidligere straffedømtes posisjonen på boligmarkedet. Prosjektet vil gjennom kunnskapsutveksling, blant annet om hvordan utfordringene oppleves og erfares for gruppen selv og rettigheter i leiesektoren, bidra til at tidligere straffedømte kan etablere seg i trygge og ryddige bo- og leieforhold. Leieboerforeningen samarbeider tett med stiftelsen WayBack om gjennomføring av prosjektet som finansieres av Husbanken.

Det er ingen påmelding og deltakelsen er gratis.

Her er lenken til samlingen: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_M2ZmNWE1ZGItZGEyYi00YTRiLWE3MjEtMWI4YzIxMGY0NTg1%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%228a6fa58e-5153-4bfa-9a8b-573d985a4186%22%2c%22Oid%22%3a%222e189866-d1ea-467a-a781-55f338d97292%22%7d

 

Vel møtt!

 

Dato:
8. juni 2022 12.00 - 15.00
Sted:
Teams
Arrangør:
Bolig for velferd Innlandet i samarbeid med Nav Odal
Målgruppe:
Alle kommuner og Nav-kontor i Innlandet