Webinar: Bondens nettverk

Dato:
20. mai 2022 09.30 - 11.00
Sted:
Teams
Arrangør:
Enhet for jord og mat
Målgruppe:
Kommunene i Innlandet v/ landbruksforvaltningen

Statsforvalteren i Innlandet ønsker å sette fokus på etablering av «Bondens nettverk» i kommunene i Innlandet. Bondens nettverk kan gi viktig hjelp og støtte for aktørene i landbruksnæringen – både forebyggende og i «krise»-sammenheng

Publisert 26.04.2022

Lenke til Teams-møtet nederst i artikkelen (ingen påmelding).

Agenda

09:30 – 09:40        Velkommen v/Erik Lagethon, Statsforvalteren i Innlandet

09:40 - 10:00        Bondens Nettverk NLR. Informasjon om hvorfor og hvordan etablere nettverket, hjelp og bidrag fra NLR m.m.
v/ Tore Jevnaker, NLR Innlandet

10:00 – 10:10        Ringsaker kommune. Etablering av nettverket, hvordan fungerer dette, erfaringer, logistikk internt i kommunen (ulike instanser) m.m.
v/ Stein Inge Wien, enhetsleder landbruk

10:10 – 10:20        Tolga kommune.Etablering av nettverket, hvordan fungerer dette, erfaringer, logistikk internt i kommunen (ulike instanser) m.m.
v/ Kjersti Ane Bredesen, enhetsleder landbruk

10:20 – 10:30        Erfaringer fra etablering av nettverket i Midt-Gudbrandsdalen.
v/ Anne Berit Grasbakken Statsforvalteren i Innlandet

10:30 – 11:00        Spørsmål, diskusjoner og erfaringsutvekslinger m.m.

Bakgrunn

Innlandet fylkeskommune og Statsforvalteren i Innlandet initierte i 2019 et forprosjekt med temaet psykisk helse i landbruket. Noe av hensikten var å hente erfaring fra alle de gode prosjektene rundt om i Innlandet der fokus var psykisk helse i landbruket.

Gjennom videreføring av denne satsingen har NLR etablert prosjektet Trygg bonde. Prosjektet Trygg bonde skal bidra til å opprette og videreutvikle systematiske arbeidsmetoder ved å etablere Bondens nettverk i kommunene, - for å forebygge psykisk uhelse i landbruket.

Om «Bondens nettverk» (Norsk landbruksrådgiving - NLR)

Bondens nettverk er ei liste over aktører som kan kontaktes av bonden selv eller andre som er bekymret for bondens situasjon og helse. Bondens nettverk er en systematisk arbeidsmetode for å forebygge psykisk uhelse i landbruket og et sikkerhetsnett hvis en ulykke rammer en bonde. Nettverket består av ulike aktører som har tilknytning til landbruket. Bondens nettverk bør forankres i kommunene, og landbrukskontorene tar ansvar for å etablere og vedlikeholde nettverkene. Hvert nettverk har en oversikt over kontaktinformasjon til alle aktørene, som publiseres på kommunenes nettside slik at informasjonen alltid er oppdatert. Da kan en bonde som trenger hjelp eller noen på bondens vegne, velge den i nettverket de ønsker hjelp av. Aktørene i nettverket kjenner til hverandre og henter videre inn riktig kompetanse ut fra behov og etter bondens samtykke. Det er kun de aktørene som det er aktuelt for bonden å få hjelp av, som vil kjenne til den aktuelle saken.

Microsoft Teams-møte

Bli med fra datamaskin eller mobilapp

Klikk her for å delta i møtet

Bli med på en videokonferanseenhet

416417760@t.plcm.vc

Videokonferanse-ID: 121 751 932 9

Alternative VTC-instruksjoner

Finn ut mer | Møtealternativer

Dato:
20. mai 2022 09.30 - 11.00
Sted:
Teams
Arrangør:
Enhet for jord og mat
Målgruppe:
Kommunene i Innlandet v/ landbruksforvaltningen