Plantebrett i gave til alle sykehjem

Åge Olsen på 102 år og Heliane Rinke samarbeider godt om plantinga på Presterud i Hamar kommune.
Åge Olsen på 102 år og Heliane Rinke samarbeider godt om plantinga på Presterud i Hamar kommune. Foto: Turid Windjusveen Olsen.

Statsforvalteren i Innlandet ønsker å gi noe tilbake til kommunene som takk for god innsats og fint samarbeid gjennom koronapandemien. Derfor gir vi gratis plantebrett til alle sykehjem i Innlandet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.06.2021

Gjennom Statsforvalterens Inspirasjonskorps setter vi fokus på våre eldre. Utdelingen av plantebrett er en særskilt takk til generasjonen som har dyrket og bygget landet vårt. Vi tenker at dyrkingen vil kunne gi fine samtaler, hyggestunder og fremkalle gode minner. Håpet er selvsagt også at plantene vil vokse og gro og gi gode, lokale råvarer og skape velsmakende, sunne måltidsopplevelser. 

Symbol på nytt liv og håp

Brettet består av 24 kålplanter, en plante-duk og litt gjødsel. Det følger med en «bruksanvisning» med informasjon om plantene og hva som er lurt å gjøre underveis. Plantene symboliserer nytt liv og håp om at vi nærmer oss mer normale tider.

Svært godt mottatt

Responsen på gaven har vært svært god, både under selve overrekkelsene og i etterkant. Vi har møtt eldre, helsefagarbeidere og helseansvarlige i kommunene og ordførere. Statsforvalteren har høstet lovord og takk.

Gode samarbeidsparter

Inspirasjon til tiltaket fikk vi gjennom vårt samarbeid med grøntprodusent Louise Gjør, Innlandet Bondelag og Norgro. Louise Gjør, som også er medlem av vårt Matgledekorps og Inspirasjonskorps, har levert ut plantebrett til alle 380 barnehagene i Innlandet. Nå får også de eldre mulighet til å dyrke egne grønnsaker på sykehjemmene. Det er 70 sykehjem totalt i Innlandet.

Om Statsforvalterens Inspirasjonskorps

Inspirasjonskorpset er et mykt beredskapstiltak under pandemien hvor vi henvender oss direkte til eldre og til ansatte og frivillige i kommunene. Les mer om Inspirasjonskorpset Innlandet her.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.