Erling Jevne

Erling Jevne er tidligere langrennsløper og vokste opp på Jevne i Øyer der han nå er gardbruker.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.06.2020

 

Presentasjon (alder, oppvekst- og bosted, yrke, utdanningsbakgrunn):

54 år og gardbruker i 13. generasjon på Jevne i Øyer. Gift med Inger Lise. Driver tradisjonelt med sau, gris, litt potet og grasproduksjon. Etablerte for et par år siden Mat fra Øyerfjellet. Lokalprodusert mat som foredles og selges til lokalbefolkning og hytteboere.

Hvorfor sa du ja til å bli med i Inspirasjonskorpset?

Det er viktig at vi stiller opp. Hele samfunnet er råka av koronaen, og det er mange som er blitt isolerte og har fått en tyngre hverdag.

Hva håper du å kunne utrette og bidra med?

Fysisk aktivitet har vært viktig for meg hele livet. Mange av de over 65 år husker nok meg fra tida som langrennsløper.

Fysisk aktivitet, kosthold og relasjoner er viktig for alle og ekstra viktig for eldre som nå lever med begrensninger på grunn av koronaviruset. Hva er din viktigste daglige vane som du kanskje kan overføre til andre og inspirere andre med? (Enten til de eldre sjøl eller de som hjelper dem).

Jeg vil være med og få fram viktigheten av fysisk aktivitet. Inspirere til at folk kommer seg opp av sofaen. Det kan være tungt å komme seg ut, men etterpå er sinnsstemningen en helt annen.

Har du noen ideer eller planer fremover som kan deles med andre – som andre kan vurdere?

Vi er nå i gang med å åpne en gardskafe og har lært mye om hva som skal til for å ha et slik tilbud nå i koronatida. Kanskje jeg kan inspirere andre gardbrukere til å ha en åpen dag eller mer – og slik at det er trygt for smitte.

Hva er det viktigste koronatida har lært deg?

Jeg har lært hvor viktig renhold er og det å holde avstand. Og så har jeg fått stor respekt for virusets evne til å smitte.