Charlotte Mohn Gaustad

Charlotte Mohn Gaustad er kokk, vokste opp på Kirkenær i Solør og bor i Hamar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.06.2020

 

Presentasjon (alder, oppvekst- og bosted, yrke, utdanningsbakgrunn):

42 år, vokste opp på Kirkenær i Solør, bor nå på Hamar, utdannet kokk, jobber til daglig med Charlottes Husmorskole.

Hvorfor sa du ja til å bli med i Inspirasjonskorpset?

Jeg sa ja til inspirasjonskorpset fordi det er et godt lavterskeltilbud til mange mennesker.

Hva håper du å kunne utrette og bidra med?

Jeg håper å kunne bidra med økt fokus og forståelse for hvordan mat kan gjøres enkelt og godt og hvor viktig riktig mat er for oss og livskvaliteten vår.

Fysisk aktivitet, kosthold og relasjoner er viktig for alle og ekstra viktig for eldre som nå lever med begrensninger på grunn av koronaviruset. Hva er din viktigste daglige vane som du kanskje kan overføre til andre og inspirere andre med? (Enten til de eldre sjøl eller de som hjelper dem). Har du noen ideer eller planer fremover som kan deles med andre – som andre kan vurdere?

Hver kveld før jeg legger meg dekker jeg frokostbordet slik at det blir en hyggelig start på morgenen. Jeg prøver å variere hva vi spiser til frokost og forbereder også dette. I tillegg tenker jeg på middagen i morgen og tar eventuelt noe ut av fryseren. Med god planlegging øker også matgleden.

Mine planer for fremtiden er å gjøre Charlottes Husmorskole til en fullverdig mikro-utdannelse for den som drifter «hjemme AS». Jeg ser at kompetanseheving på mat, matlaging, planlegging med mer er ekstremt viktig for et velfungerende samfunn.

Hva er det viktigste koronatida har lært deg?

Det viktigste koronatiden har lært meg er at vi trenger tid sammen som familie uten for tett kalender, vi trenger å samles, styrke limet mellom oss, slik at neste generasjonen vokser opp i et trygt og godt hjem hvor de blir sett og føler at det er tid til dem, og der er mat en utrolig viktig plattform.