Dronning Sonjas skolepris 2021

Likeverd og inkludering
Likeverd og inkludering Foto: Pixabay.

Statsforvalteren i Innlandet har nominert én skole fra Innlandet til Dronning Sonjas skolepris 2021. Prisen deles ut årlig til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering.

Publisert 18.11.2021

Skolen som vinner prisen får 250 000 kroner, et kunstverk av Dronningen og et diplom. Det var Hennes majestet Dronning Sonja som selv tok initiativ til denne skoleprisen for inkludering og likeverd i 2005. Prisen ble første gang delt ut i 2006. utdanningsdirektoratet har gitt Statsforvalterne i oppdrag å nominere én eller to kandidater fra sine fylker. I Innlandet har Statsforvalteren valgt å fremme én kandidat.

Den nominerte er:

Solvang skole i Øyer kommune

Statsforvalteren mener at skolen har arbeidet godt med likeverd og inkludering. I vår oversendelse til utdanningsdirektoratet slår vi fast at skolen oppfyller prisens kriterier:

  • Skolen arbeider langsiktig, systematisk og kunnskapsbasert med elevenes læringsmiljø
  • Skolen praktiserer likeverd og inkludering på en slik måte at hver enkelt elev opplever å bli verdsatt i et miljø preget av medvirkning, trygghet og felleskap
  • Skolen kjennetegnes ved positive relasjoner mellom elevene og de ansatte, og elevene imellom – og ved et godt samarbeid mellom skolen og Kulturskolen.

 Vinner 2021

Vinner av Dronning Sonjas skolepris i 2021 ble Sandnessjøen videregående skole i Alstahaug kommune, Nordland.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.