Mat

Oppdatert 23.02.2024

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer


Publisert 15.04.2024

Temakveld om norsk matproduksjon, matsikkerhet og bærekraft

Anders Nordstad og Cecilie Hultmann kommer til Tvedestrand 24. april.


Publisert 15.04.2024

Fagsamling om trygg mat

For produsenter av lokal mat og drikke – Reddal 24. april.


Publisert 22.06.2023

Lokalmat på fylkeskommunens bord

Mål om minst 50 % lokalprodusert mat og drikke i Agder fylkeskommune.


Publisert 05.06.2023

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk

Bransjeorganisasjonen Hanen inviterer publikum til å nominere sin favoritt.


Publisert 25.01.2023

Prosjekt Matregion Agder

Fylkeskommunens prosjekt handler om mat, matkultur og matressurser på Agder.


Publisert 25.06.2021

Matdestinasjon Agder

Fylkeskommunen ønsker satsing på Agder som matfylke.


Publisert 16.02.2021

Strategi for Matnasjonen Norge

Regjeringen presenterte sin strategi for utviklingen av Matnasjonen Norge 12. februar.