Bærekraftig og lokalt - ved Mære landbruksskole

foto: Privat

Gjennom prosjektet Bærekraftige offentlige kantiner viderefører Trøndelag satsingen på offentlige måltid. Mære landbruksskole er en av pilotene i satsingen og tirsdag 23. august er det avspark sammen med elever og lærere på Mære.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 23.08.2022


Trøndelag er i gang med et forprosjekt som skal bidra til økt kunnskap om bærekraftige måltider. Målet er bærekraftige menyer i offentlige kantiner, med økt andel økologiske og lokale råvarer, sesongråvarer og grønt.


Mære landbruksskole er en av pilotene i prosjektet. Tirsdag 23. august får elevene og lærerne besøk av Ann Kristin Wang og Isak Sowe fra Matvalget. Ann Kristin og Isak skal, i samarbeid med kokkene på kjøkkenet, servere spennende smaker og snakke med elevene om betydningen av matvalg for trivsel, helse og bærekraft.

Trøndelag er Europeisk Matregion i 2022. Skolemåltidet er en glimrende anledning til å lære kommende generasjoner hvordan gode matvaner, matkultur og bærekraft virker i praksis.

Statsforvalteren har vært med å initiere satsingen, sammen med Trøndelag Fylkeskommune, Mære landbruksskole, Økologisk Sør-Trøndelag og Kantinenettverket i Trøndelag fylkeskommune. Prosjektet har bakgrunn i nasjonale og regionale mål, strategier og handlingsplaner, deriblant Handlingsplan for utvikling av økologisk landbruk i Trøndelag 2020 – 2025.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner