Slik skal vi inspirere til økt matglede blant eldre

NY BROSJYRE: Matgledekorpset har utarbeidet denne brosjyren, som inneholder flere gode verktøy for å bidra til å løfte matopplevelsen for de eldre.
NY BROSJYRE: Matgledekorpset har utarbeidet denne brosjyren, som inneholder flere gode verktøy for å bidra til å løfte matopplevelsen for de eldre.

Matgledekorpset har utarbeidet brosjyre for å inspirere til matglede og bedre matomsorg for eldre.

Publisert 28.09.2021

Gjennom eierskap og stolthet til måltidet, god arbeidsflyt, smart ressursutnyttelse og bruk av lokale råvarer skal det offentlige måltidet løftes fra holdepunkt til høydepunkt. Dette har matgledekorpset oppsummert i en ny brosjyre, rettet mot alle som jobber for at de eldre skal få det best mulig.
Fra beslutningstakere i kommunen, til ledere på institusjon og kjøkken, samt helse- og omsorgspersonell.

– Skaper man endring i «hoder og gryter» til ledelse, pleie og kjøkkenpersonell. Da vil måltidet gå fra holdepunkt til høydepunkt for de eldre, sier kokk Inge Johnsen i Matgledekorpset
Mange eldre får i seg for lite mat på grunn av redusert appetitt. Det kan føre til underernæring med redusert livskvaliteten og økt omsorgsbehov. Gode måltider gir trivsel, næring, mestring og felleskap. Gode måltider er kort og godt livsnødvendig medisin og bidrar til god helse.

I brosjyren beskrives en arbeidsmodell bestående av fem faktorer, som alle er viktige for å oppnå ønsket endring. Last ned brosjyren her.

Trøndelag er en av landets største regioner når det gjelder matproduksjon, og landbruksdirektør Tore Bjørkli sier han er opptatt av at det offentlige måltidet også skal gjenspeile den fantastiske matregionen vi bor i.

– Vi må både framheve kvaliteten i maten og gjøre mattilbudet for de eldre så godt som mulig. Derfor er jeg veldig glad for den jobben som Matgledekorpset har gjort, sier landbruksdirektør Tore Bjørkli hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Brosjyren er utarbeidet av Matgledekorpset, og er et prosjekt i regi av Landbruks- og matdepartementet, som Statsforvalteren koordinerer regionalt. Arbeidet med måltidsglede for den eldre befolkning har bakgrunn i kvalitetsreformen for eldre, Leve hele livet og regjeringens arbeid med Matnasjonen Norge.

Les mer om Matgledekorpset her og på matgledekorpset.no

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.