Trebyen Trondheim

Boligblokka på Svartlamoen viser at det er mulig å bygge energieffektive og dermed miljøvennlige høye hus i tre Foto: Tor-Morten Solem

Mer bruk av tre i bygninger er et viktig bidrag i omstillingen til bioøkonomien og et grønt skifte. Satsingene gjennom "Wood Works! Cluster", "Tredriverordningen for Trøndelag" og "Trebyen Trondheim" er viktig for bruk av mere tre og verdiskaping med basis i trefiberen i Trøndelag. Statsforvalteren i Trøndelag, har vært og er, en aktiv støttespiller for alle tre satsingene.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 27.04.2021

Trebyen Trondheim har en lang historie. Trebyggeriet på Svartlamoen i Trondheim i 2005 var en milepel, og representerte en start på aktiv ny bruk av tre i Trondheim. Boligblokka på Svartlamoen var et grensesprengende prosjekt som dokumenterer at det er mulig å bygge energieffektive og dermed miljøvennlige høye hus i tre.

Les mer om Trebyen Trondheim på nettsidene til Treteknisk  

I 2020 vedtok formannskapet i Trondheim at oppgavene i Trebyen Trondheim skulle videreføres som et virkemiddel for å nå målene om bærekraftig arkitektur. Det ble også pekt på viktigheten av at det må arbeides målrettet for å bygge opp et norsk produksjonsmiljø som utvikler bærekraftige byggelementer i tre med norske råvarer.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.