Mat og måltidsglede

Oppdatert 23.02.2024

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 23.06.2023

Offentlige måltid – gir muskler

Kronikk: I Trøndelag er vi gode på festtaler og lovord om lokal mat og drikke. Men hva serverer vi egentlig våre egne? Tiden er inne for en satsing på det offentlige måltidet!


Publisert 27.01.2023

Matnyttig fagdag i Berlin!

Det ble en matnyttig, spennende og interessant dag, med gode innlegg, gode smaker og god tid til dialog og nettverksbygging, sier seniorrådgiver Liv Gystad hos Statsforvalteren i Trøndelag


Publisert 17.11.2022

Trøndersk Matmanifest revideres, nå kan du si din mening!

Trøndersk mat gir bedre folkehelse, spennende opplevelser og viktige arbeidsplasser, sier statsforvalter Frank Jenssen. Fram til 1. desember kan du sin din mening om hva som bør med når Trøndersk Matmanifest nå formes i ny utgave.


Publisert 26.07.2019

Trøndersk matfestival 2019, 1.-3. aug

Vår oppfordring: Kom og opplev Norges fremste lokalmatfestival i Norges mathovedstad, Trondheim.

Nå dekkes det til fest og siste hånd legges på verket for at du skal få en flott opplevelse av det trønderske matmangfoldet.


Publisert 30.07.2018

Vi bygger Trøndelag med mat

Trønderfrokost i Erkebispegården torsdag 2. august 2018 kl 0900-1030.


Publisert 19.02.2018

Fagdag for kokker og matprodusenter tirsdag 27.feb 2018

Bli med på en uformell arena hvor kokker og matprodusenter utveklser kunnskap om bruk av unike matspesialiteter fra trønderske produsenter.

 


Publisert 16.01.2018

Trønderske produkter og reiselivspakker klar for Berlin.

Trøndelag er igjen klare for verdens største matmesse i Berlin, Internationale Grüne Woche (IGW). – sterkere enn noen gang! 7 reiselivsdestinasjoner fra Trøndelag har satt sammen tilbud innen lokal mat, drikke og reiseliv, og har gode  trønderske reiselivspakker å tilby besøkende.