Mat i grønt reiseliv, det satses i Namdalen

Nettverksbygging og faglig påfyll har stått sentralt når Midtre Namdal samkommune, enhet for landbruk og miljø, har gjennomført et tre-årig prosjekt «Mat i grønt reiseliv» i perioden 2014-2017. Prosjektet ble finansiert gjennom fylkesmannens UTL-midler (ca 30%), egne midler og egeninnsats.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.05.2018

I 2014 var flere bedrifter  i området i en tidlig etableringsfase. Noen var i gang, men så behov for mer faglig påfyll. Målgruppen var bedrifter/personer i tidlig fase innenfor småskala grønt reiseliv som tilbyr matservering. Gjennom syv samlinger ble det gitt faglig påfyll og inspirasjon bl.a. på det matfaglige, marked, vertskapsrollen, bruk av sosiale medier, borddekking og konseptutvikling.

Det har vært bra oppslutning fra målgruppa og  her er kort oppsummering fra  evalueringen: «Deltakerne sier at nettverksbygging og det å bli kjent med både andre etablerere og ansatte i rådgivningsapparatet har vært viktig. Det har også vært nyttig å komme rundt på steder som driver med aktivitet tilknyttet gårdsbruk. Individuell oppfølging framheves som nyttig, samt kunnskap innen markedsarbeid, sosiale medier og vertskapsrollen. De aller fleste deltakerne ønsker en videreføring av prosjektet. Særlig framheves det som viktig å opprettholde nettverket gjennom samlinger og treff, og det at nye etablerere kommer inn i nettverket»

Sluttrapporten fra prosjektet ligger i høyre marg.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.