Trøndersk Matmanifest revideres, nå kan du si din mening!

Trøndersk Matfestival 2022
Trøndersk Matfestival 2022 Foto: Albertine Vestvik.

Trøndersk mat gir bedre folkehelse, spennende opplevelser og viktige arbeidsplasser, sier statsforvalter Frank Jenssen. Fram til 1. desember kan du sin din mening om hva som bør med når Trøndersk Matmanifest nå formes i ny utgave.

Publisert 17.11.2022

Oi! Trøndersk Mat og Drikke inviterer nå engasjerte mennesker som er opptatt av matregionens fremtid, til å komme med innspill i det som skal bli det reviderte Trøndersk Matmanifest.

I 2011 fikk Trøndelag et eget matmanifest, som første region i verden. Siden den gang har det skjedd mye og i år har mange feiret statusen som europeisk matregion 2022. Nå har alle kommunene i Trøndelag signert Trøndersk Matmanifest i tillegg til omlag 60 bedrifter og virksomheter. I 2023 skal Trondheim arrangere Oste-VM og i 2024 blir det europamesterskap i kokkekunst med Bocuse d´Or.  

Kristine Rise foto Ole Ekker.jpg

Bildet er av Kristine Rise. Fotograf Ole Ekker

-Vi ser at Trøndelag har nådd mange av målene i Trøndersk Matmanifest fra 2011 og vi er klare for en ny fase i arbeidet, sier Kristine Rise i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.
Hun leder arbeidsgruppen som skal utvikle et nytt matmanifest. I arbeidsgruppen sitter Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Statsforvalteren i Trøndelag. Innspill og meninger kan gis på en workshop i Trondheim 18. November eller digitalt via Trøndersk Matmanifest sin hjemmeside.  

Liv Gystad Statsforvalteren i Trøndelag på Internationale Grüne Woche 2019.jpg

Liv Gystad Statsforvalteren i Trøndelag på Internationale Grüne Woche 2019

-Trøndersk matmanifest har vært et godt felles utgangspunkt og har bidratt til å bygge vår matregion til hva den er i dag. Vi trenger gode verktøy i arbeidet og med et revidert matmanifest er vi klare for å ta nye steg. Vi håper flest mulig blir med og setter retningen videre, sier seniorrådgiver Liv Gystad ved Statsforvalteren i Trøndelag. 

-Det nye matmanifestet skal bli et mer aktivt verktøy for kommuner, skoler og virksomheter som har signert og som skal signere. Trøndersk Matmanifest kan brukes som grunnlag i beslutninger og i kommunikasjonsarbeidet til de som har signert. Det er nå laget forslag til åtte nye løfter i Trøndersk Matmanifest. Stemmer det med hva vi ønsker for matregionen? Hva skal vi jobbe med framover? Hva er viktig for din bedrift og hva mener du regionen skal prioritere? Disse spørsmålene ønsker vi innspill på og vi gleder oss til å både møte og høre fra flinke folk som brenner for vår mat- og drikkeregion, sier Kristine Rise.

– Samtidig er trøndersk mat viktig for forvaltning av natur og miljø, bærekraftig urfolkskultur og samfunnets beredskap. Matmanifestet er vår felles grunnmur i dette arbeidet, og jeg gleder meg over det store engasjementet fra alle deler av fylket, poengterer statsforvalter Frank Jenssen.

Her finner du nyttig informasjon om Trøndersk Matmanifest.

Vil du komme med innspill? Trykk her!

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner