Kurs i matematikk for søkere til lærer– og sykepleieutdanning

Det er nå tilbud om et gratis kurs i matematikk for søkere til lærer– og sykepleieutdanning 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.01.2021

Statsforvalteren har vært samarbeidspart slik at Nord universitet fra høsten 2021 tilbyr et nytt og unikt studietilbud innenfor sykepleie som er nett- og samlingsbasert for distriktene i Trøndelag og Nordland. 

For å bli bidra til at flere får godkjent karakter for på fylle inntakskravet til lærerutdanning eller sykepleierutdanning  tilbyset fullverdig, nettbasert tilbud som hjelper studenten på veien til privatisteksamen, slik at de kan forbedre standpunktkarakteren.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Kurset er et tilbud for de som bor i Nordland eller Trøndelag som trenger å forbedre karakteren i matematikk for​​ å søke seg til sykepleie- eller lærerutdanning ved Nord universitet

Målgruppe​​

1.Elever i Vg3 ​fra Nordland og Trøndelag ​som ønsker å søke lærer- eller sykepleieutdanning, men som ikke oppfyller opptakskravet i matematikk.

2.Øvrige fra Nordland og Trøndelag som har fullført og bestått videregående opplæring med generell studiekompetanse, men som ikke oppfyller opptakskravet i matematikk til lærer- eller sykepleieutdanning.

Du kan forbedre karakteren din i et eller flere av følgende matematikkfag fra videregående: 1P, 2P, 1PY og 2PY

Hvordan foregår kurset?

Kurset er nettbasert og fleksibelt. Det betyr at all undervisning, veiledning og oppfølging foregår gjennom den digitale plattformen itslearning.

Kostnader
Kurset er gratis, men deltakerne må selv dekke avgift for privatisteksamen (2 302,- i 2020).
Dersom du søker og blir tatt opp til sykepleie- eller lærerutdanningen ved Nord universitet, kan du​ søke og få refundert innbetalt eksamensavgift. Søknad med refusjonskrav og dokumentasjon på betalt semesteravgift sendes til fsh@nord.no for sykepleiestudenter og linda.martinussen@nord.no​ for lærerstudenter.

Påmelding

Påmelding foregår i to trinn:

1. Meld deg på matematikk-kurset

Det tas opp elever til kurset løpende ved ledig plass. Se mer informasjon på nettsiden til Nettskolen i Nordland​​.

Har du spørsmål om påmelding? Ta kontakt med Nettskolen på e-post: nettskolen@nfk.no.


2. Meld deg opp til privatisteksamen

Du må selv melde deg opp til privatisteksamen og betale eksamensavgift. Du kan gjennomføre eksamen enten på slutten av høstsemesteret eller på slutten av vårsemesteret.

Frist for oppmelding til eksamen:

•15. september

•1. februar

Hvis du er i målgruppen og kurset er interessant for deg, så starter påmeldingen 8. januar 2021. For dere som skal forbedre/ta privatisteksamen våren 2021 – send inn søknad senest innen 1. februar 2021

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.