Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Økouka Telemark 2018

ØKOUKA Telemark ble i 2018 gjennomført med 45 arrangementer i løpet av uke 39. Arrangementene var en god blanding av kurs for barn og voksne med ulike temaer, foredrag, hagevandringer, åpen økologisk gård, vinsmaking, matkurs og åpne gårdsbutikker og -landhandler samt markeder.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 05.12.2018

En av de mange aktørene under Økouka var bakeren Siv Svolsbru fra bakeriet "Ikke bare brød" i Porsgrunn. – Frokostarrangement ble en suksess, sier Siv. – Det er en overraskelse og frokosten treffer andre enn menigheten – folk er lamslått over at det smaker så godt.

Kurs for barn er også en veldig god måte å formidle på. Siv legger til:  – På kurs i bakeriet er barn av de som allerede er opptatt av økologi og lokalproduserte bakervarer av høy kvalitet. Kurs for barn på en lørdag ville treffe flere som ikke er i «menigheten» og kunne man i tillegg tilby kurset til en rimelig penge/gratis hadde det vært helt fantastisk. Barn som kommer på kurs i bakeriet har foreldre med relativ god råd.

Ansvar for prosjektledelsen hadde Porsgrunn andelsgård SA. Prosjektlederen sørget for god markedsføring gjennom aktiv bruk av facebook, instagram og hjemmesider. Program for årets arrangement ble ikke gitt ut i papirform. Dette for å fange opp endringene som kom tett opp under selve arrangementet. I tillegg kom promotering på matmessen Mersmak i Skien og på Dyrsku’n i Seljord. Markedsføringen har sterk bidratt til en god og bred deltakelse fra butikker, bedrifter, lag og organisasjoner. Fylkesmannen støttet Økouka med kr 160.000,- fra UT-midlene, 46 prosent av totalkostnader. Det er lagt ned mye egeninnsats fra aktørene på årets Økouka. Årets Økouka har gitt mange ideer og innspill til neste års arrangement.