Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Statsborgerseremoni i Sarpsborg søndag 31. mai

Søndag 31. mai arrangerer Fylkesmannen i Østfold statsborgerseremoni på «Quality Hotel & Resort Sarpsborg». Med denne markeringen ønsker den norske stat 190 nye statsborgere bosatt i Østfold velkommen inn i det norske fellesskapet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 28.05.2015

I alt 722 personer i Østfold har fått innvilget norsk statsborgerskap i perioden fra 1. mars 2014 til 1.mars 2015. Av disse har 190 takket ja til å delta på statsborgerseremonien, og vil avlegge troskapsløfte under seremonien på Quality Hotel i Sarpsborg søndag 31. mai. De nye statsborgerne kommer fra 44 forskjellige opprinnelsesland, og er nå bosatt i 13 forskjellige kommuner i Østfold.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg ønsker velkommen til seremonien. Safia Abdi Hasse er hovedtaler, mens Sarpsborg Kammerkor og Carl Andreas Næss står for de musikalske innslagene. Fylkets ordførere, politimester og stortingsrepresentanter vil også være til stede under seremonien som ledes av fylkesmann Anne Enger. Hun vil også dele ut en gavebok til de nye statsborgerne sammen med assisterende fylkesmann Trond Rønningen.

Statsborgerseremonien ble innført i Norge i 2007, og har siden da blitt arrangert årlig i Østfold. Fylkesmannen arrangerer statsborgerseremonien på vegne av den norske stat.

Priv. til red.
Pressen er velkommen til å overvære statsborgerseremonien. Det vil bli anledning til intervjuer og fotografering. Deltagerne ankommer Quality Hotel på Grålum i Sarpsborg kl. 1330 og programmet varer frem til kl. 1600. Etter seremonien vil det bli en enkel servering.

Kontaktperson for pressen:
Lars Hovland
seniorrådgiver
Fylkesmannen i Østfold
Tlf: 69 24 71 36 / Mobil: 901 57 901
E-post: lars.hovland@fylkesmannen.no

Dokumenter