Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Statsborgerseremoni i Sarpsborg søndag 25. mai

Søndag 25. mai arrangerer Fylkesmannen i Østfold statsborgerseremoni på Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Med denne markeringen ønsker den norske stat 151 nye statsborgere bosatt i Østfold velkommen inn i det norske fellesskapet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 20.05.2014

I alt 542 personer i Østfold har fått innvilget norsk statsborgerskap mellom 1. mars 2013 og 1.mars 2014. Av disse har 151 nye borgere takket ja til å delta på statsborgerseremonien, og vil avlegge troskapsløfte under seremonien på Quality i Sarpsborg søndag 25. mai.

Varaordfører Linda M. Engsmyr i Sarpsborg ønsker velkommen til seremonien. Safia Abdi Hasse er hovedtaler, mens Sarpsborg kammerkor og Carl Andreas Næss står for de musikalske innslagene. Fylkets ordførere og politimestere vil også være representert. Seremonien ledes av fylkesmann Anne Enger. Hun vil også dele ut en gavebok til de nye statsborgerne sammen med assisterende fylkesmann Trond Rønningen.

Statsborgerseremonien ble innført i Norge i 2007, og har siden da blitt arrangert årlig i Østfold. Fylkesmannen arrangerer statsborgerseremonien på vegne av den norske stat.

PRIV. TIL RED.

Pressen er velkommen. Det vil bli anledning til intervjuer og fotografering. Deltagerne ankommer Quality på Grålum i Sarpsborg kl 1330 og programmet varer frem til kl 1600. Etter seremonien vil det bli en enkel servering.