Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Rekordmange nye statsborgere i Østfold

Søndag 6. mai arrangerer Fylkesmannen i Østfold statsborgerseremoni for 267 nye statsborgere på Quality Hotel i Sarpsborg. Aldri før har så mange nye statsborgere takket ja til å delta på en statsborgerseremoni i Østfold.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.05.2018

I alt 910 personer over tolv år bosatt i Østfold har fått innvilget norsk statsborgerskap i løpet av det siste året. Dette er ny rekord. Av disse har 267 takket ja til å delta på den høytidelige statsborgerseremonien som Fylkesmannen arrangerer førstkommende søndag. De nye statsborgerne kommer fra 54 ulike opprinnelsesland, og er bosatt i 17 av Østfolds 18 kommuner.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg ønsker velkommen til seremonien, mens stortingsrepresentant Svein Roald Hansen holder hilsningstale. Safia Abdi Hasse er hovedtaler. Koret Cantare under ledelse av dirigent Tatiana Grushina, står for de musikalske innslagene. Stortingsrepresentanter, fylkets ordførere og politimesteren og vil også være tilstede under seremonien som ledes av fylkesmann Trond Rønningen. Han vil også dele ut en gavebok til de nye statsborgerne sammen med assisterende fylkesmann Kjersti Gram Andersen.

Statsborgerseremonien ble innført i Norge i 2007, og har siden da blitt arrangert årlig i Østfold. Fylkesmannen arrangerer statsborgerseremonien på vegne av den norske stat.

Priv. til red.

Pressen er velkommen til statsborgerseremonien. Det vil bli anledning til intervjuer og fotografering. Deltagerne ankommer Quality Hotel på Grålum i Sarpsborg kl. 1400 og programmet varer frem til kl. 1630. Selve seremonien starter kl. 1430. Etter seremonien vil det bli en enkel servering.