Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Skogbrannvaktflyet er på vingene

Skogbrannovervåkingen i Østfold er i gang etter en lengre periode med tørt vær og høy skogbrannfare.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 23.05.2018

Det har vært lite nedbør i lang tid og vi har hatt sommertemperaturer de siste ukene. Dette gjør at det er tørt i skog og mark. På yr.no sin skogbrannfareindeks er hele Østfold vurdert til å være i kategorien «Meget stor fare».

Skogbrannovervåkingen i Østfold foregår både fra fly og fra Linnekleppen - Nord-Europas eneste bemannede skogbrannvakttårn. Denne kombinasjonen gjør at skogbranner raskt blir oppdaget og slukking kan iverksettes så fort som mulig.

Skogbrannvaktflyet har flydd 1 gang pr dag siden 16. mai. Dersom det ikke kommer nedbør av betydning i løpet av nær framtid vil det bli vurdert 2 flygninger daglig. Skogbrannvakttårnet på Linnekleppen vil bemannes fra 1. juni.

Les mer om skogbrannovervåkingen i Østfold hos Skogselskapet i Østfold.

Bålforbud og forbud mot bruk av kjettinger i skogsdrift
Moss Avis melder om at som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Mosseregionen, Follo, Sarpsborg, Fredrikstad, Rakkestad, Halden og Indre Østfold vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark.  I forbindelse med eventuell skogsdrift må man utvise stor forsiktighet, og det er ikke lov å bruke kjetting. Les mer hos Moss Avis.