Tre inn i fremtiden - Økt bruk av tre

Prosjekt «Tre inn i fremtiden» skal motivere til økt bruk av tre i bygg og bidra til økt lokal verdiskaping innenfor treindustri i Nordland. Treindustrien, arkitekt- og byggebransjen skal mobiliseres til å satse på innovative utviklingsprosjekter med tre og treprodukter som tema. 

Prosjektet er finansiert som et spleiselag mellom Fylkesmannen, Innovasjon Norge og Nordland fylkeskommune. Prosjektets første tre år fra 2015-2018, med navn «Økt bruk av tre i Nordland», har fått sin forlengelse til 2021. Prosjektleder er Stein-Petter Hillestad.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 12.03.2021

Fiskehjell i massivtre i Lofoten

Det ser ut som en fiskehjell, er 13 meter bredt og 25 meter langt. Men det skal brukes til noe helt annet enn å henge fisk på.


Publisert 05.11.2020

Moderne bussdepot bygges med bæresystem i massivtre

Nordland fylkeskommune bygger grønt, ladestasjonen får oppstillingsplass for 80 busser og byggingen i massivtre reduserer CO2-utslippene med 40-50 % sammenlignet med konvensjonell byggemetode.


Publisert 27.08.2020

Fylkeshovedstaden følger utviklingen med massivtre i Mørkvedbukta

All ære til Bodø kommune som er igang med sitt eget prosjekt med mye bruk av massivtre, Mørkvedbukta skole og barnehage. Nå får de involverte entreprenørene viktig kunnskap om byggemetoden, og elevene som også skal ha viktig kunnskap kan glede seg til et inneklima med godt læringsmiljø.


Publisert 31.07.2020

Lekneshallen i massivtre ute på anbud

Prosjektleder Ove Berg i Vestvågøy kommune gleder seg til å komme i gang og er spent på prisnivået blant tilbyderne.


Publisert 02.07.2020

Evenes skole i massivtre ferdigstilles

Peab Bjørn Bygg bygger Evenes skole og flerbrukshall. Skolen ferdigstilles i september, flerbrukshallen i juni 2021


Publisert 06.01.2020

Massivt i Rana kommune

Det er flere byggeprosjekter i massivtre på trappene i Rana kommune. Det er gledelig å se at kunnskapen om klimagassutslipp er økende, og at tre stadig blir foretrukket både som bæresystem og kledning i nybygg.


Publisert 10.12.2019

Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon, NESO, investerer i kunnskap for sine medlemmer

NESO's mer enn 130 medlemsbedrifter i Nordland, Troms og Finnmark får nå tilgang til kompetansepakken "Stort trebyggeri".


Publisert 30.08.2019

Tord gjør nybrottsarbeid!

Tord Kolstad bygger bolighus i massivtre, sannsynligvis det første i Nordland fylke. På Jensvoll i Bodø er det på få dager montert et tre etasjes hus som skal bli til to leiligheter på 130 m2 hver. Disse har felles takterrasse og parkering i carport.


Publisert 24.05.2019

Massivtre i Mørkvedbukta

Bodø Kommune skal bygge Mørkvedbukta skole og barnehage i kombinasjon av massivtre, stål og betong.


Publisert 28.03.2019

BREEAM-NOR Innføringskurs

Fylkesmannen i Nordland arrangerer i samarbeid med Grønn Byggallianse innføringskurs i BREEAM, Norges eneste metode for sertifisering av bærekraftige bygg.dsafg


Kontaktpersoner

Bankgata Flerbrukshall, Bodø
Bankgata Flerbrukshall, Bodø