Studietur om økologisk matproduksjon

Er du produsent innen landbruk som er interessert i økologisk matproduksjon i Nordland og ønsker å dra ut for å hente hjem ny inspirasjon og kunnskap?

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.05.2018

Vi inviterer deg til å være med på studietur 18. – 20. september. I løpet av tre dager skal vi besøke 6-7 dyktige økologiske produsenter, som oppnår gode resultater. Blant annet skal vi besøke en grønnsaksprodusent, et gårdsbruk med grasforet kalv og storfe, et gårdsbruk med sau og bærproduksjon, et småbruk med is-produksjon og en økologisk melkeprodusent som også er inspirasjonsbonde hos Landbrukets Økoløft. I tillegg skal vi også besøke Norges eneste rene økologiske landbruksskole og et økologisk slakteri.

Hos gårdbrukerne får vi et innblikk i produksjonen og får høre hva som er viktig for dem for å lykkes med produksjon. Vi vil få en omvisning på Sogn jord- og hagebruksskule, hvor vi blant annet er innom emner som grovfôr produksjon, jordkvalitet og hvordan best å nå markedet.

Turen er en fin anledning til å bli inspirert og få ny kunnskap om økologisk matproduksjon. Samtidig er det en flott plattform for å komme i kontakt med andre økologiske produsenter i Nordland.

Praktisk om turen

Turen starter fra flyplassen i Bodø kl. 9.30 den 18. september. Derfra reiser vi med fly til Flesland flyplass i Bergen og videre med buss til Voss. På Voss besøker vi to produsenter, før turen går videre til Sogn hvor vi spiser middag og overnatter første natten. Andre dag av turen starter ved Sogn jord- og hagebruksskule. Om ettermiddagen drar vi videre med båt langs Sognefjorden til Fresvik. Her har vi ett gårdsbesøk før vi spiser middag og overnatter andre natten. På dag tre tar vi buss fra Fresvik til Vikøyri. På veien stanser vi innom Feios for å besøke et småbruk med is-produksjon. Vel fremme i Vikøyri skal vi besøke en melkeprodusent som også er inspirasjonsbonde for Landbrukets Økoløft før vi tar turen til et økologisk slakteri. Med det sier vi takk til Sogn og Fjordane og drar med buss til Flesland flyplass i Bergen og videre med fly til Bodø.

Deltakerne på studieturen dekker selv sine egne reisekostnader til og fra Bodø. Øvrige kostnadene for studieturen, inkludert overnatting og mat, dekkes gjennom prosjektet Økomat i Nordland. Studieturen avsluttes den 20. september når flyet ankommer Bodø flyplass kl. 19.25. 

Fristen for å melde seg på er 10. august og straks etter det vil vi ta kontakt med alle påmeldte.

NB! Ikke bestill reise til og fra Bodø før du blir kontaktet og fått bekreftet at det blir tur. Vi må ta et forbehold om at vi muligens ikke kan tilby plass til alle som melder seg på, da vi har begrensing på antall deltakere på 20 stk.

Er det noe du lurer på så ta gjerne kontakt med Benedicte Forsland eller Regie Sjø. Kontaktinformasjon finner du nedenfor eller til høyre på denne siden.