Nordnorsk økomatpris 2013 går til Aalan gård og Tove og Knut Åland på Vestvågøy

Prisen er på 20 000 kr og overrekkes av Fylkesmann i Nordland, Hill-Marta Solberg, under Økokonferanse 2013: 20.-21. november i Bodø.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 20.11.2013

For første gang deler Fylkesmennene i Nord-Norge ut Nordnorsk økomatpris. Formålet med prisen er å synliggjøre økologisk mat fra landsdelen. Prisen skal gå til en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon eller bruk av økologisk mat i eller fra landsdelen.

I juryens begrunnelse legges det vekt på betydningen Tove og Knut Åland har hatt for etablering og utvikling av økologisk matproduksjon i landsdelen.

Himmeltind

Aaland gård var tidlig ute med økologisk produksjon og har siden 1993 drevet både plante- og husdyrproduksjon økologisk. På gården produseres blant annet økologisk ost og krydderurter. I gårdskafeen kan man få smake på produktene fra gården, og man kan handle i gprdsbutikken. Produktene fra gården selges også i dagligvareforretninger i Lofoten og flere større byer.

Tove og Knut Åland har lagt ned stor arbeidsinnsats i mange organisasjoner og bidratt i en rekke utviklingsprosjekter. De har samtidig utviklet egen gård og frambrakt førsteklasses produkter. De har vunnet gull i Landsutstillingen for gardsost, i 2005 for Geitgomme frå Lofoten og i 2011 for Lofotost med tyttebær. Gården vant BU-prisen i Nordland i 2002. De er i høst utpekt til Lofoten matambassadør 2013.

Juryens begrunnelse kan lastes ned til høyre.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.