Nord-Norge på nytt til Grüne Woche i Berlin 2016

Norge deltar fra 15. - 24. januar 2016 på Internationale Grüne Woche (IGW)i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.12.2015

Nord-Norge skal for femte gang være med som samlet region for å promotere Norge og Nord-Norge.  De fleste land i verden er representert på messa, som har nærmere 500 000 besøkende i løpet av 10 dager.

Nyheter denne gang er fantastiske kamskjell hentet rett opp fra sjøen på Nordlandskysten og flaksalt fra verdens sterkeste malstrøm i Saltstraumen. Ekte naturprodukter. Andre nyheter er mikrobrygget øl fra Bodø, villsau fra Vesterålen og lokalbrent kaffe tilpasset nordnorske ganer.

Det samiske vil være i fokus for reiselivet.

De 38 nordnorske deltakerne kommer fra reiselivet, er lokale matprodusenter, kokker og kokkelærlinger fra alle de tre nordligste fylkene. Produkter fra både sjø, land og utmark er med. Vi ser at de nettverkene som er bygd i løpet av de årene Nord-Norge har vært med, blir brukt.

«Folk tror vi har vunnet en stor pris når vi sier vi skal til Berlin og Grüne Woche» sier en av deltakerne. «Vi blir lagt merke til hjemme» sier mange. 

Fylkesmannen i Finnmark har prosjektledelsen, og deltakelsen finansieres av Innovasjon Norge og Utviklings- og tilretteleggingsmidler fra Fylkesmennene i de tre fylkene.

 

Hoelstuen AS

Arktisk Meny

Mathallen Tromsø

Tromspotet/Art nor

Havgull

Reisa

Hjerttind Rein

Polar Park

Mack bryggeri

Lyngen Reker

Hurtigruta

TrastiogTrine

Davvi Siida AS

Finnmark Rein AS

Kranes Kjøkken

Ostemaker Øverli

Vadsø fjordhotell

Vega Havhotell

Hildurs Urterarium

Han sylte

Bådin

Kaffebrenneriet Forvik

Inga Sami Siida

Martahaugen Gård

Arctic salt

Nord Reker

Nordnorsk reiselivFant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.