Matproduksjon

Oppdatert 03.01.2022

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer

Lokal matproduksjon

Nordland har en rekke bedrifter knyttet til lokal matproduksjon. Gruppen bedrifter inkluderer både de som driver med videreforedling, servering fra egen gård og salg fra egen gård. I tillegg til enkeltbedriftene har vi en rekke samarbeids- og bedriftsnettverk i fylket.

Nyheter

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 14.05.2013

Verdiskapingsprisen 2013

Er du lokalmatprodusent med ett eller to nyskapende matprodukter som du ønsker å melde på i konkurransen om å oppnå tittelen Arktisk Verdiskaping 2013?


Publisert 18.02.2013

Vi ønsker dine svar

Nordland fylkeskommune gjennomfører nå en kartlegging av småskala mat og matopplevelsesprodusenter i Nordland og ønsker flere respondenter.


Publisert 30.01.2013

LOCFOOD – interregprosjekt med Nordland i spissen

Nordland Fylkeskommune er prosjektleder for et svært interessant interregfinansiert prosjekt som omhandler lokalmat og opplevelser.


Publisert 18.12.2012

Nord-Norges representanter Grüne Woche 2013

Nå er det én måned igjen til Grüne Woche skal arrangeres for 78. gang i Berlin, og Nord-Norge er én av regionene som skal representere Norge på messen denne gangen.


Publisert 03.12.2012

Nord-Norsk lokalmat på nett

Bioforsk skal kartlegge muligheter for å knytte lokalmatprodusenter i Nordland, Troms og Finnmark til en felles nettbasert salgs- og bestillingsløsning for lokalmat.


Publisert 30.11.2012

Kjerringøy gård filmet

For å mobilisere produsenter til å se muligheten i lokalmat er det lansert fem nye filmer om temaet i Mathallen i Oslo. En av disse filmene er fra Markens Grøde på Kjerringøy.