Matproduksjon

Oppdatert 03.01.2022

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer

Lokal matproduksjon

Nordland har en rekke bedrifter knyttet til lokal matproduksjon. Gruppen bedrifter inkluderer både de som driver med videreforedling, servering fra egen gård og salg fra egen gård. I tillegg til enkeltbedriftene har vi en rekke samarbeids- og bedriftsnettverk i fylket.

Nyheter

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 06.03.2014

Fykesmannens forventinger til kommunens forvaltning på landbruks- og reindriftsområdet

I dag får kommunene i Nordland brev med våre forventinger i 2014.


Publisert 04.03.2014

Miniseminar om lokal mat og reiseliv på Kleiva

Førstkommende fredag 7.mars er det klart for miniseminar på Sortland videregående skole, avdeling Kleiva. Det er avgangselevene på naturbruk og det samlingsbaserte voksenagronomstudiet som er målgruppe for seminaret. Tema denne gangen er muligheter og utfordringer ved å starte opp med grønt reiseliv og mat som opplevelse.


Publisert 21.02.2014

Søk om støtte til markdager mm innen 1. mars

Midler til oppfølging av regional handlingsplan for økologisk landbruk er fra 2014 slått inn under BU-ordningen.


Publisert 19.02.2014

Mobiliseringsmøte i Valnesfjord


Publisert 24.01.2014

Matopplevelser i Nordland

Fylkesmannens landbruks- og reindriftsavdeling er nå i gang med et nytt prosjekt som skal gå over to år der det handler mye om opplevelsesproduksjon med utgangspunkt i lokalmat.


Publisert 23.01.2014

Nordland er populært i Berlin - og resten av verden

Fisk, reker og molte er noe av det som tilbys tyskere og andre besøkende under Grüne Woche i Berlin.


Publisert 20.01.2014

Ringer hjem til Bodø: «Send mere ost!»

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug tok seg tid til å hilse på Astrid Olsen under åpningen av Norges stand på Internationale Grüne Woche i Berlin. Det var godt hun var der tidlig, for nå er all osten utsolgt.


Publisert 17.01.2014

Christel skal forsvare Nord-Norges ære i Berlin

Fredag 17. åpnet Grüne Woche i Berlin med 14 deltakere fra Nordland. En av dem er Christel Asbakk fra Fauske.


Publisert 13.01.2014

Kompetanseprogram for kokker klart!

Innovasjon Norge er klar med Norgeslanseringen av de nye kokkekursene som har fått tittelen: "Kjøkken med norske spesialiteter og sesongens varer". Skal Nordland være det første fylket som kjører disse kusene for restaurantnæringen?


Publisert 19.12.2013

Flere fra Nordland reiser til Grüne Woche i januar

Lofoten Gårdsysteri, Kjerringøy Gård, Nyvoll Hjortefarm, Dverberg prestegård og Lofotmat er noen av de som reiser til Berlin på nyåret. Målet er å gjøre norsk mat, kultur og reiseliv enda bedre kjent for det tyske markedet.