Matproduksjon

Oppdatert 03.01.2022

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer

Lokal matproduksjon

Nordland har en rekke bedrifter knyttet til lokal matproduksjon. Gruppen bedrifter inkluderer både de som driver med videreforedling, servering fra egen gård og salg fra egen gård. I tillegg til enkeltbedriftene har vi en rekke samarbeids- og bedriftsnettverk i fylket.

Nyheter

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 16.06.2015

Kurs i prosjekt- og prosessledelse

Har du en prosjektidé og trenger hjelp til prosessen? Her er kurset for deg som ikke bare snakker om at bygda eller næringa trenger utvikling, men som vil gjøre noe med situasjonen.


Publisert 26.03.2015

Studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland

Har du lurt på om reiseliv eller lokal matproduksjon med utgangspunkt i gården din kan være noe for deg? Da skal du se nærmere på dette programmet for studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland som går av stabelen 31.august - 4.september. Bli med å treffe noen av de ypperste leverandørene på reiseliv, mat og kultur i Bodensee-regionen og la deg inspirere!


Publisert 25.03.2015

Inspirasjonsseminar for salg av lokalmatprodukter


Publisert 25.03.2015

Bli med å stake ut kursen

Hvis du har lyst til å være med i utviklingen av lokalmat og matopplevelser i Nordland, inviteres du nå til regionale møter i Mosjøen, Sortland, eller på Fauske.


Publisert 02.03.2015

Spennende studietur til høsten

Hold av datoene 31.august til 4.september. Da arrangerer vi studietur til Sveits for deg som ønsker å tilby lokalmat og/eller grønt reiseliv med utgangspunkt i gård.  


Publisert 16.01.2015

I full gang i Berlin

Nord-Norge er på plass i Berlin på Grüne Woche for å vise frem hva vi kan tilby fra Norge og landsdelen vår. Vi har flotte representanter i aksjon som skal stå på i 10 dager for å gi en smakebit av hva vi kan tilby som mat- og reiselivsnasjon.


Publisert 21.10.2014

God interesse for kompetanseheving på lokalmat

Kompetansenettverket for lokalmat i Nord-Norge har gjennom året arrangert ulike typer kurs innenfor lokalmat i Nord-Norge. Gjennom kompetansenettverket tilbys også den flotte besøksordningen.


Publisert 16.10.2014

Det nordnorske lokalmatsamarbeidet fortsetter

I forrige uke møttes mange spente nordnorske lokalmatprodusenter, lokalmatentusiaster innenfor reiselivet, kokker og lærlinger i Tromsø. Det ble to spennede dager fylt med nettverksbygging, kompetanseheving, lokalmatteater og forberedelse til å representere Norge og Nord-Norge på Grüne Woche i Berlin i januar 2015. I Nord-Norge har vi virkelig mange flotte lokalmatprodukter, og stadig utvikles det nye produkter.


Publisert 30.09.2014

Studieturen til Oppland var vellykket

I begynnelsen av september reiste en gruppe etablerere med interesse for å lære mer om grønt reiseliv og lokal mat på studietur til området rundt Jotunheimen.


Publisert 17.09.2014

Vellykket deltakelse på Matstreif

Det var disse flotte representantene som representerte Nord-Norge under Mastreif i helga på standen med tema Mat fra Nord-Norge.