Satse på fiskereiseturisme?                     - Ny studietur klar!

Vurderer du å satse på fiskereiseturisme med utgangspunkt i gården din? Vi er klar med ett nytt og spenstig tiltak i prosjekt Gårdsturisme og Matopplevelser i Nordland. Denne gangen tar vi mål av oss å vise mange måter å skape denne typen forretningsområde på til deg som vurderer å starte med ny drift. Vi drar til Helgeland på studietur for å lære, og la oss inspirere av noen av Norges beste på området!

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.03.2019

Hva skal vi gjøre?

Vi besøker Løkta Kystferie som har tatt i bruk den gamle kårboligen og gjort den om til utleie for fiskehungrige utlendinger, samt flyttet den nedlagte barnehagen ned til havet med samme formål som over. Også Kvitneset Camping, der eieren både har bygd helt nytt, men også startet med å lage nydelige utleieobjekter ved å sette to brakker sammen og ordnet med bobilcamp, blir besøkt. På Vevelstad Rorbuer får vi se helt nye bygg som er lagt til rette for funksjonshemmede. Dette blir det kunder og penger av. Og ikke minst får vi se når folk satser stort på Vega når vi får besøke Gardsøya rorbuer. Innimellom krydrer vi med noen innslag av gårdsturisme (Handelsstedet Forvik og Stokkatunet) fordi det er gode og spennende bedrifter. Dette gjør vi fordi det er litt tid før fergene skal gå. Og det blir mange fergeroverfarter. Se det detaljerte programmet i høyremenyen for nærmere informasjon. Det kan forekomme endringer i programmet. Dette er et prosjekt som lar seg gjennomføre ved hjelpa finansiering fra Nordland fylkeskommune og Fylkesmannen i Nordland. 

Er du i målgruppen?

Målgruppen er gårdbrukere eller eiere av landbrukseiendommer i Nordland som vurderer å starte opp med fiskereiseturisme eller er i startgropa med planleggingen for dette. Erfaring tilsier at i den grad det er par som skal starte opp med noe nytt, er det lurt at begge to er med på turen. Derfor vil partnere bli prioritert. De som ikke har vært på tiltak i prosjekt hos oss tidligere har også et fortrinn. Vi gjør en utvelgese av deltagere etter at fristen er utgått, så du må derfor ikke bestille billetter til/fra Mosjøen før du har fått bekreftet at du har fått plass på studieturen.

Reisedetaljer?

Vi drar sammen fra Mosjøen den 6.mai og reiser i en felles buss. Du må selv komme deg til og fra Mosjøen for egen regning. Turen avsluttes på ettermiddagen den 8.mai i Mosjøen. Det går ingen offentlig kommunikasjonsmidler fra Mosjen etter vi ankommer ved reisens slutt. Det er mulig å avslutte turen i Brønnøysund ved å ta fly derfra etter at siste bedrift er besøkt. Egenandelen på denne turen er 2000,- pr. person. Denne må være betalt før turen starter. Turen inkluderer all overnatting og matservering med vann/te/kaffe som drikke. All annen drikke må bekostes selv. Påmeldingsfristen for denne turen er 30.april. Du melder deg på via hjemmesidene til fylkesmannen her:

Påmeldingsskjema

Jeg bekrefter at jeg har egen gård i Nordland

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.