Gårdsturisme

Nordland har vakker og variert natur, flott kulturlandskap og trivelige folk! Nettopp det at folk bor spredt og forvalter tusenårige tradisjoner gir oss mange livskraftige samfunn. Å utvikle gårdsturisme er et verdifullt bidrag for å kunne bo i bygdene, og utvikle steder som er attraktive for de tilreisende å besøke.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 30.09.2014

Vellykket studietur til Oppland

I begynnelsen av september reiste en gruppe etablerere med interesse for å lære mer om grønt reiseliv og lokal mat på studietur til området rundt Jotunheimen.


Publisert 29.09.2014

Besøk Marthahaugen gård

Er du gårdbruker eller eier av en landbrukseiendom og har tenkt på om reiseliv og/eller lokal matproduksjon kan være noe for deg?


Publisert 19.09.2014

Besøk Eldhusbakeriet

Er du gårdbruker eller eier en landbrukseiendom og har tenkt på om reiseliv og/eller lokal matproduksjon kan være noe for deg?


Publisert 11.07.2014

Tilskudd til omdømmebygging på mat- og reiselivsområdet

Hos Landbruks- og matdepartementet kan det innen 1.9.2014 søkes om støtte til prosjekter.  


Publisert 20.06.2014

Gårdsdriv-ordninga

Vi lanserer nyordninga Gårdsdriv som er et tiltak for de som ønsker å finne ut om reiseliv eller lokal matproduksjon er noe for dem og gården de bor på.


Publisert 23.05.2014

Ny ordning: Innovasjonsrådgiving og mobilisering

Har din bedrift tanker om et innovasjonsprosjekt? Forskningsrådet inviterer nå til å sende inn prosjektidéer for å tilby rådgiving og prosjektutviklingsstøtte for FoU prosjekter i næringslivet. Kan dette være noe for deg og din bedrift?


Publisert 01.04.2014

Hest i opplevelsesbasert reiseliv

Bioforsk er nå ute med forskningsrapporten "Hest i opplevelsesbasert reiseliv" - om potensiale for økt bruk av nordlandshest/lyngshest til turridning i Nord-Norge. Det er Liv Jorun Hind, Lise Aanensen og Grete H.M. Jørgensen som er forfattere av rapporten.


Publisert 31.03.2014

Nordlands framtid på miniseminar

27.mars var det rigget til miniseminar med tema reiseliv/mat på Mosjøen videregående skole, avdeling Marka. På formiddagen var det avgangselevene på naturbruk som fikk informasjon om muligheter og utfordringer ved å satse på reiseliv og lokal matproduksjon, mens voksenagronomene fikk besøk på ettermiddagen.


Publisert 28.03.2014

Studietur reiseliv og mat


Publisert 14.03.2014

Vellykket møte på Kleiva

7.mars ble det avviklet et miniseminar for avgangselevene på naturbruk og deltakerne på det nett- og samlingsbaserte voksenagronomkurset på Kleiva. Tema var muligheter og utfordringer ved å etablere seg på gård med reiseliv og småskala matproduksjon.