Sammen om å forebygge

Nordland politidistrikt har sendt brev til alle barne- og ungdomsskoler i fylket med tips til hvordan lærere kan samtale med barn de er bekymret for om har det greit med tanke på vold og overgrep.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.05.2020

- Vi i politiet som jobber med barn som har blitt utsatt for vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep, ser med uro på utviklingen sykehusene rapporterer om når det gjelder barn til undersøkning med "uforklarlige skader".

Om denne nedgangen skyldes en reel nedgang i kriminaliteten, eller om disse barna ikke er blitt oppdaget, kan vi kanskje ikke si med sikkerhet. Det vi likevel vet er at personer som utøver vold og seksuelle overgrep mot barn, nå har fått et enda større handlingsrom med mindre oppdagelsesrisiko både i hjemmene og på internett, skriver Nordland politidistrikt i brevet.

Oppfordringen til lærerne er:

Dere er de aller viktigste nå! Dere har nemlig en relasjon til alle elevene, og dere er i kontakt med dem jevnlig – ikke bare de kjente sårbare barna og familiene, men alle. Vi vet at i krisesituasjoner vil normalt ressurssterke og tilsynelatende velfungerende familier også bli presset – kanskje til det ytterste – og kanskje får elevene oppleve en annen dynamikk i hjemmet enn normalt. Hva med å ha et enda skarpere blikk på elevenes situasjon nå? 

Les hele brevet fra Nordland politidistrikt i menyen til høyre.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.