Inspirasjonsseminar for salg av lokalmatprodukter

Dato:
28. april 2015
Sted:
Nordland Kultursenter
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland
Målgruppe:
Lokalmatprodusenter og de som vurderer å gå i gang med produksjon av lokalmat for salg

Er du lokalmatprodusent eller vurderer å gå i gang med lokalmatproduksjon? Da har vi gleden av å invitere deg til et inspirasjonsseminar om ulike mulige salgskanaler for lokalmat. Kom å hør på flinke lokalmatprodusenter fortelle om hvordan man kan lykkes innenfor ulike salgskanaler. Vi skal også få høre hvorfor det er så viktig å "kjenne" sine kunder for å lykkes godt med salget.

Publisert 23.03.2015

Om seminaret:

  • Vi får høre motiverende historier om hvilke muligheter som ligger innenfor salg av lokalmat gjennom egen gårdsbutikk, dagligvarebutikker, egen nettbutikk, til restauranter og på messer og markeder.
  • Hør om paret som lot seg inspirere i Jotunheimen og bestemte seg for å etablere en gårdbutikk hjemme på Tranøy, Vibeke Stavøy og Geir Solli kommer og forteller.
  • Det er også mulig å selge noe lokalmat effektivt og oversiktlig på nettet, lokalmat rett hjem i postkassa! Linda Fjellheim fra Reisa AS skal snakke om nettbutikk som salgkanal. 
  • Mathilde Jackobsen fra Han Sylte kommer for å fortelle om hvor fint det kan være å stå på Bondens Marked eller andre markeder og treffe kundene sine direkte og slå av en prat om historien rundt produktene og bedriften.
  • Ved salg i dagligvarebutikker kan man glede kundene med at innkjøp av lokalmat kan gjøres samtidig som man handler inn det man ellers trenger av dagligvarer.
  • Og selger man til restauranter som er opptatt av lokalmat vil produktene behandles med respekt og inngå i måltidsopplevelser til restaurantenes kunder. Marielle De Roos fra Lofoten Gårdsysteri har inngått et samarbeid med flere restauranter i Oslo, gjennom avtale med Fra Bonden til kokken AS.
  • I Arctic Rein og Vilt As har de et svært bevisst forhold til både produkt og markedssiden i sin bedrift. Jon Anders Lifjell kommer for å dele sine tanker og erfaringer om hvor viktig det er å "kjenne" sine kunder og deres ønsker og behov.

Tid og sted:

Nordland Kultursenter 28.april, kl 0930 - 1500

Meld deg på i påmeldingsskjemaet nedenfor, påmeldingsfrist er 15.april. Egenandel er egne reisekostnader, resten dekkes av Prosjekt Matopplevelser i Nordland.

Det er 20 plasser på seminaret.

Dato:
28. april 2015
Sted:
Nordland Kultursenter
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland
Målgruppe:
Lokalmatprodusenter og de som vurderer å gå i gang med produksjon av lokalmat for salg

Kontaktpersoner

Dokumenter

Aktuelt

Dette seminaret er at av tiltakene i prosjektet Matopplevelser i Nordland. Prosjektet er finansiert av Nordland Fylkeskommune og Fylkesmannen i Nordland.